10 ani de la moartea celebrului designer Alexander McQueen. Ce drame l-au împins pe artist să se sinucidă

+4 click pentru
galerie

10 ani de la moartea celebrului designer Alexander McQueen. Ce drame l-au împins pe artist să se sinucidă

S-au împlinit 10 ani de când genialul designer Alexander McQeen şi-a pus capăt zilelor.

Felul în care creatorul de modă britanic a decis să îşi încheie socotelile cu viaţa a şocat pe toată lumea. Alexander McQeen a fost descoperit de menajeră în apartamentul lui din Londra.

McQueen s-a spânzurat, după ce a înghiţit un mix de cocaină, somnifere şi tranchilizante. El a încercat să îşi taie venele, însă a eşuat şi a decis să se spânzure.

Prin ce clipe de coşmar a trecut celebrul creator de modă

Succesul de care creatorul de modă s-a bucurat în acea perioadă era de necontestat, însă acest lucru nu l-a ajutat pe creator să depăşească perioada grea prin care trecea.

Ultima perioadă din viaţa designer-ului a fost destul de tristă, unul din motivele pentru care a decis să îşi ia viaţa a fost chiar moartea mamei lui, cu doar câteva zile înainte de a se sinucide.

Alexander McQueen a preferat să se exprime prin creaţiile lui, decât să împărtăşească cu prietenii şi apropiaţii ceea ce trăia. Rareori a povestit cu amicii cei mai apropiaţi de abuzurile sexuale prin care a trecut în copilărie, acest lucru afectându-l şi la maturitate. Creatorul a fost abuzat de către soţul surorii lui mai mari, care s-a apropiat mult prea mult de el, încă din primii ani de viaţă.

“Suferea mult din cauza asta şi era tare furios, spunea că acea experienţă i-a furat pur şi simplu inocenţa. I-a provocat o mare tristeţe în suflet…”, a declarat, la un moment dat, un apropiat de-ai designerului.

Care a fost momentul în care designerul a decis să îşi pună capăt zilelor

Când mama creatorului, cea mai apropiată persoană din viaţa lui a decedat, Alexander a decis că nu mai are motive să trăiască. 

Ba chiar prietenii lui cred artistul a tot încercat să evite participarea la înmormântarea celei care i-a dat viaţă, momentul fiind mult prea greu de suportat.

Mesajul mamei lui Alexander McQeen, înainte de a muri

Fratele designer-ului a fost cel care a stat langâ mama lor în ultimele clipe de viaţă, şi îşi aminteşte că Alexander l-a sunat a doua zi pentru a afla care au fost ultimele cuvinte rostite de femeie.

“Iar eu i-am spus: <Mama mi-a spus că te iubeşte şi să nu cumva să te sinucizi acum>. După care n-am mai auzit nimic din partea lui...”, a mărturisit fratele artistului, Tony.

Ce spun specialiştii despre decizia talentatului creator de modă

Reacţiile celor care au aflat de moartea lui Alexander nu au întârziat să apară, imediat după şocul suferit.

“E aşa păcat că cineva care a avut un asemenea start modest în viaţă să ajungă cel mai bun din profesia sa numai ca să moară într-un mod aşa tragic!”, a declarat medicul legist Paul Knapman, cel care a examinat trupul neînsufleţit al lui Alexander McQueen.

Chiar şi psihiatrul designer-ului a avut ceva de spus legat de starea pacientului său. Potrivit doctorului, Lee Alexander McQween, pe numele său complet, suferea de anxietate şi depresie de cel puţin trei ani înainte de a-şi pune capăt zilelor. 

Mai mult decât atât, creatorul ar fi luat de doă ori o supradoză de droguri puternice, doar pentru a atrage atenţia asupra suferinţei sale interioare, pe care însă nu a împărtăşit-o cu nimeni.

Mesajul de adio lăsat de Alexander McQween

Pe spatele unei cărţi găsite în apartamentul său luxos din Londra a fost găsit un mesaj tuburător, prin care Alexander îşi lua adio de la toţi cei dragi.

“Vă rog aveţi grijă de câinii mei! Îmi pare rău, vă iubesc! Lee. P.S.: îngropaţi-mă în biserică.”, a fost ultimul mesaj al lui Alexander McQween, înainte de a se sinucide.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro