Adevărul despre moartea lui Marilyn Monroe! Cum arăta vedeta de la Hollywood când a fost înmormântată: "A fost imposibil să o recunosc"

+2 click pentru
galerie

Adevărul despre moartea lui Marilyn Monroe! Cum arăta vedeta de la Hollywood când a fost înmormântată: "A fost imposibil să o recunosc"

Marilyn Monroe a avut o viaţă care a bătut chiar şi filmele în care ea a jucat, dramele pe care le-a trăit fiind mai puţin cunoscute.

Frumoasa blondă s-a născut în 1926, în California, SUA, sub numele de Norma Jeane. Mama ei era o femeie divorţată, cu încă doi copii. Primul ei fiu a venit pe lume când aceasta avea doar 14 ani, urmând să fie ucis chiar de tatăl său, la aceeaşi vârstă la care mama lui l-a născut.

Iniţial, Norma Jeane nu a fost recunoscută de tatăl ei biologic, care nu a vrut să se căsătorească cu mama ei, deşi era şi el divorţat şi fără obligaţii.

După ani de suferinţe, Norma Jeane care îşi descoperise dragostea pentru muzică şi film, a devenit Marilyn Monroe, sfătuită fiind de managerii studiourilor 20th Century Fox.

Astfel a luat naştere una dintre cele mai frumoase, celebre şi râvnite personalităţi ale anilor 50'. A jucat alături de mari staruri ale filmului american, însă a ajuns să le eclipseze pe toate.

Poveştile triste de dragoste ale vedetei de la Hollywood

Primul soţ al actriţei a fost James Dougherty, cu care a fost căsătorită patru ani. După căsnicia eşuată, a urmat nunta cu jucătorul de fotbal american Joe DiMaggio. Cu el însă, lucrurile au stat şi mai prost, divorţul intervenind la doar 274 de zile după căsătorie.

În 1956, Marilyn s-a căsătorit cu Arthur Miller. După divorţul de dramaturgul american, ea a reînceput o relaţie cu Joe DiMaggio.

Semn că dragostea dintre ei a fost mare, DiMaggio i-a trimis, timp de 20 de ani, de trei ori pe săptămână, câte şase trandafiri la mormânt.

Ultima apariţie publică a actriţei a fost şi ce mai controversată, Marilyn apărând sub influenţa alcoolului, ori a unor substanţe interzise, la petrecerea datp în cnstea preşedintelui american, Joshn F. Kennedy, din 1962.

Iubirile interzise ale lui Marilyn Monroe

După minunata reprezentaţie a actriţei, care i-a dedicat preşedintelui 30 de secunde de “Happy Birthday, Mr. President”, lucrurile au început să se complice. Nu după mult timp, Marilyn şi John F. Keneddy au ajuns să aibă o relaţie.

Legătura amoroasă dintre cei doi nu era de bun augur, astfel că misiunea de a o înştiinţa pe frumoasa blondă de despărţire a fost fratele preşedintelui, Robert. În noua administraţie, Robert Kennedy ocupa funcţia de ministru al Justiţiei.

Marilyn a primit vestea neplăcută într-un loc retras, din Santa Monica. Astfel, după mai multe pahare de alcool, Robert îşi face curaj şi îi spune actriţei adevărul dureros: "John nu va putea să te mai vadă!".

Reacţia senzualei blonde a fost cât se poate de normală pentru o femeie care nu se aştepta la un asemenea lucru.

"Nu-i adevărat! Nu se poate! John nu mă poate abandona ca pe o cârpă. Ne iubim! Cel puţin eu... Dacă-i aşa... Ce se va întâmpla dacă voi da totul în vileag?", ar fi spus Marilyn Monroe.

Până la urmă, actriţa se resemnează şi acceptă postura în care a fost pusă, aceea de femeie sedusă şi abandonată. Astfel, ea se îndăgosteşte de cel pe care îl ura cel mai mult, şi anume chiar fratele preşedintelui, Robert.

Sentimentele erau reciproce, chiar dacă Robert Kennedy avea o căsnicie de 15 ani, dar şi 7 copii.

Relaţia celor doi ţine doar două luni, terminându-se brusc, aşa cum a şi început. Despărţirea, însă, nu s-a produs din cauza resentimentelor, ci din pricina unor ameninţări de la persoane care le ştiau secretul.

Decăderea celei mai frumoase actriţe de la Hollywood

Marilyn devine de nerecunoscut, petrecând zile întregi închisă în apartamentul ei din Los Angeles. Nici prietenii ei nu erau primiţi în vizită, ea dorind să stea singură cât mai mult timp. Şi-a înnecat amarul în alcool şi somnifere, devenind dependentă de obiceiurile periculoase.

Ea decide să spună tot adevărul despre suferinţa ei.

“Voi dezvălui lumii întregi legăturile mele de dragoste cu fraţii Kennedy. Să se ştie!", a ameninţat Marilyn Monroe.

Moartea unei mari vedete 

La doar câteva zile, Robert Kennedy o vizitează pe actriţă la casa ei. Întâlnirea celor doi de după despărţire este plină de emoţie.

“S-au îmbrăţişat îndelung, apoi au stat împreuna pe marginea piscinei. Se gătise anume pentru el şi părea fericită cum nu o mai văzusem de multă vreme. La un moment dat am auzit-o pe Marilyn ţipând disperată şi pe Robert încercând s-o liniştească. Apoi am văzut-o la picioarele lui repetând printre sughiţuri: <Nu mă poţi lăsa astfel! Nici o femeie din lume nu-ţi poate oferi ce-ţi ofer eu>”, povesteşte camerista vedetei.

Acela a fost momentul în care începe drumul ei spre sfârşit. Angajaţii cheamă un medic, vedeta neputând fi calmată sub nici un chip. Doctorul îi recomandă luarea unor sedative puternice, însă nu ştia că actriţa deja îşi administrase singură alte pastile, care s-au dovedit a-i fi fatale.

Când Robert a aflat că Marilyn este pe moarte, s-a întors la apartamentul acesteia şi a chemat de urgenţă o ambulanţă. Se urcă alături de ea în maşină, o ascultă cum respiră din ce în ce mai greu, dar decide să se întoarcă din drum. Este conştient că nu poate fi văzut alături de ea la spital.

A doua zi, moartea artistei este anunţată pe prima pagină a ziarelor.

Detalii şocante de la înmormântarea lui Marilyn Monroe

Directorul firmei de pompe funebre care s-a ocupat de înmormântare a dezvăluit detalii greu de imaginat despre felul în care arăta actriţa.

„Când am îndepărtat prima dată folia care o acoperea, a fost imposibil să o recunosc. Nu am crezut că e ea. Arăta ca o femeie foarte săracă, în vârstă, care nu prea a avut grijă de ea. Pentru că a murit cu faţa în jos, avea multe pete roşii pe faţă, iar gâtul îi era umflat. O spălaseră înainte de o aduce la morgă, aşa că avea părul scurt şi ud. Părea că nu se epilase pe picioare de aproape o săptămână, avea buzele crăpate, iar unghiile de la mâini şi de la picioare erau nefăcute”, a spus directorul firmei de pompe funebre, potrivit The Mirror.

Motivul oficial al morţii este sinuciderea, după cum scrie pe certificatul de deces al vedetei. Totuşi, mai multe voci susţin că legăturile ei cu preşedintele Americii, dar şi cu Mafia, i-ar fi adus sfârşitul tragic.

Ultima dorinţă a marii vedete de la Hollywood

Potrivit presei străine, Marilyn Monroe şi-a dorit să fie înmormântată fără lenjerie intimă, astfel că cei care s-au ocupat de proceduri, au respectat acest lucru.


 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro