Chef-ul care a reușit să slăbească 90 de kilograme în câteva luni. La ce alimente a renunțat pentru un rezultat uimitor

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 20.03.2025 la 11:39
Actualizat pe 20.03.2025 la 12:39
Cu toții ne dorim să avem o siluetă așa cum vedem la marii actori. Chef-ul de origine italiană a reușit să slăbească 89 de kilograme, după ce a făcut mai multe schimbri în dieta sa zilnică. După marea transformare, sănătatea lui s-a îmbunătățit.

Chef-ul a slăbit radical în doar 8 luni
Pexels
- Chef-ul care a reușit să slăbească 90 de kilograme în câteva luni
- La ce alimente a renunțat pentru un rezultat uimitor
Slăbitul rapid și sănătos pare adesea o provocare dificilă, însă un chef cunoscut demonstrează că schimbările alimentare potrivite pot avea un impact extraordinar. În doar opt luni, el a reușit să slăbească 89 kg, după ce a eliminat două alimente importante.
Matteo Grandi a slăbit 89 de kilograme
Chef-ul renumit Matteo Grandi și-a dezvăluit incredibila transformare, reușind să slăbească aproximativ 89 kg în doar opt luni prin eliminarea a două alimente din dieta sa. Înainte de această schimbare radicală, el cântărea 185 kg.
Programul solicitant din bucătărie și stilul de viață agitat îl împiedicau să mențină un echilibru sănătos. Originar din Basilica, Vicenza, Italia, Matteo Grandi în vârstă de 34 de ani a decis să elimine zahărul și carbohidrații, combinând această schimbare cu activitate fizică sporită și postul intermitent.
„Acum opt luni, mi-am dat seama că, prins în viață și în obligații, mi-am neglijat sănătatea. Ajunsesem la 185 kg, poate chiar mai mult, pentru că la un moment dat am încetat să mă mai cântăresc. În iunie, am avut o revelație: ai nevoie doar de voință; restul urmează...”, a spus chef-ul pentru o publicație italiană.
Cum se simte după ce a slăbit aproape 90 de kilograme
Consistența a fost cea mai mare provocare, însă el afirmă că dieta slabă în carbohidrați i-a schimbat viața. Se simte mai energic și afirmă că este mai productiv. Printre alimentele eliminate se numără și pastele, ceea ce i-a adus o scădere inițială de 12 kilograme. De asemenea, a observat dispariția psoriazisului de pe coate și îmbunătățiri semnificative ale pielii.
Acum, el mănâncă două mese pe zi, la prânz și la ora 17:00, bazate pe ouă, somon, avocado, piept de pui, legume verzi, carne sau fructe de mare. Această schimbare i-a influențat și cariera, introducând în meniul său aproximativ 30 de preparate fără carbohidrați sau lactate.
Nutriționiștii recomandă includerea carbohidraților în dietă, însă consumată cu atenție. Ei sunt o sursă esențială de energie și nutrienți de care avem nevoie zilnic.