Cine este Salt Bae, bucătarul devenit celebru pentru felul în care pune sare în mâncare. Excentricul chef Nusret Gökçe a fost sărac, are 13 copii, dar este burlac
Publicat pe 30.06.2021 la 13:34 Actualizat pe 30.06.2021 la 13:34
Nusret Gökçe, sau cunoscut în mediul online ca Salt Bae, turcul care a devenit vedetă peste noapte datorită modului în care presară sare pe preparate, a ajuns să fie unul dintre cei mai celebru și excentrici bucătari din lume. Puțini știu însă că specialistul în cărnuri de lux a pornit de foarte jos, crescând în sărăcie. Are acum 13 copii, însă nu este căsătorit, deși este curtat de foarte multe femei.
- Cine este, de fapt, Nusret, celebrul bucătar turc
- Salt Bae a avut o copilărie săracă, dar a devenit unul dintre bogătașii lumii
- Cum a ajuns să devină un specialist al gastronomiei
Celebrul măcelar și bucătar Nusret este o adevărată vedetă în mediul online, nefiind persoană care să nu îl fi văzut măcar o dată transformat într-un meme în care presară sare deasupra unei fripturi. Turcul are o poveste de viață impresionantă, fiind acum unul dintre cei mai celebri preparatori de cărnuri de lux și restaurator din lume.
Poreclit Salt Bae, cheful și-a început ascensiunea din anul 2017, când a publicat un filmuleț în care prepară o „Friputră Otomană”, tăind carnea și sărând-o în stilu-i caracteristic. A doua zi, mai exact pe 8 ianuarie, cântărețul Bruno Mars a postat o fotografie cu bucătarul, de aici luând naștere și celebrul meme cu Nusret.
Cum a ajuns bucătarul turc Nusret cel mai celebru chef din lume
Turcul s-a născut în anul 1983, în Ezurum, provincia Anatolia. Provine dintr-o familie săracă, tatăl său fiind miner și având încă trei frați. În clasa a șasea a fost nevoit să se lase de școală pentru că nu își mai permitea să continue studiile. După ce s-a îmbogățit, a construit o școală chiar în satul natal. La vârsta de 13 ani a devenit ucenicul unui măcelar, petrecându-și următorii 10 ani preparând bucate turcești din carne.
A plecat în Argentina în 2009 și în 2010 ajungea să știe toate secretele preparatelor din carne. Primul său restaurant Nusr-Et l-a deschis în cartierul Etiler din Istanbul, având la acel moment doar 8 mese și 10 angajați. Într-o zi, cel mai bogat om din Tucia, Ferit Sahenk, a mâncat la restaurantul lui Nusret, și a fost atât de mulțumit de servire încât a investit în afacerea bucătarului. Cu ajutorul acestei finanțări, Nusret a deschis mai multe alte restaurante în Orientul Mijlociu, inclusiv în Dubai, Ankara și Doha.
Odată cu mărirea afacerii a venit și celebritatea. După primul filmuleț postat a ajuns să aibă peste 35 de milioane de urmăritori, mai mult de 300 de angajați și restaurante în aproape fiecare oraș al lumii, inclusiv în Miami și New York. La mesele lui Nusret au stat vedete internaționale ca Drake, Messi, Leonardo DiCaprio, Neymar și P Diddy.
Totuși, chiar dacă a devenit celebru, acest lcuru nu îi permite să lenevească. Salt Bae muncește încontinuu, fiind activ în retaurantele sale, uneori ajungând să prepare chiar el însuși carnea pentru invitații de vază. Cât despre viața amoroasă, Nusret nu a fost căsătorit niciodată, dar are 13 copii cu mai multe femei cu care a avut relații scurte.