Culturist celebru, mort la 36 de ani. Mânca zilnic 16.500 de calori pentru a-și crește masa musculară
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 12.09.2024 la 23:40
Actualizat pe 12.09.2024 la 23:40
- Culturist celebru, mort la 36 de ani
- Mânca zilnic 16.500 de calori pentru a-și crește masa musculară
Un culturist celebru, cunoscut ca și „cel mai monstruos bodybuilder” a murit la doar 36 de ani. El mânca zilnic 16.500 de calorii zilnic și își injecta insulina pentru a-și crește masa musculară. În urmă cu câteva zile a făcut infarct și a murit.
Illia Golem a murit la 36 de ani
Culturistul originar din Belarus, Illia Golem s-a stins din viața în urma unui infarct care a avut loc pe 6 septembrie, apoi a intrat în comă și nu s-a mai trezit. Bărbatul mânca zilnic 16.500 de calorii și își injecta insulină pentru a putea consuma o cantitate și mai mare de mâncare.
Avea 1,85 înălțime și 165 de kilograme, fiind considerat „cel mai monstruos bodybuilder”. El mânca de șapte ori pe zi o cantitate foarte mare de mâncare. La o singură masă avea 108 bucăți de sushi, apoi două kilograme și jumătate de fripturi, 14 clătite din fulgi de ovăz cu sirop de arțar și 1.6 kg de orez pentru a ajunge la caloriile necesare zilnice.
De-a lungul timpului a mărturisit că își riscă viața, iar dieta lui nu o recomanda nimănui. Practicile folosite pentru câștigarea de masă musculară puteau fi nocive pentru multe persoane.
Avea o putere impresionantă, reușind să ridice 272 de kilograme pe bancă și 317 kilograme în deadlift.
Stilul de viață pe care îl avea i-a fost fatal. În urmă cu șase zile a făcut infarct în propria locuință, apoi a ajuns la spital în comă și nu s-a mai trezit.
Cum arăta meniul culturistului
În urmă cu un an a fost publicat meniul pe care îl consuma sportivul zilnic. La acea perioadă mânca șase mese pe zi, însă a fost adăugată încă una.
Masa 1: 300 de grame de ovăz
Masa 2: 3 farfurii de sushi a câte 36 bucăți (1.600 de grame de orez, 800 de grame de somon)
Masa 3: 1.300 de grame de carne de vită și un desert cu înghețată
Masa 4: 500 de grame de orez, măsline, omega 3 și un bol de paste proaspete
Masa 5: 200 de grame de brânză și 300 de grame de paste
Masa 6: Alte 1.300 de grame de carne de vită și 700 de grame de branză de vaci sau ricotta