Doliu în lumea muzicii. Interpretul piesei ”Yeke Yeke” a murit la vârsta de 70 de ani

+2 click pentru
galerie

Interpretul piesei ”Yeke Yeke” a murit la vârsta de 70 de ani © Facebook

Ziua de vineri, 22 mai, a adus cu ea o veste extrem de tristă. Lumea muzicii de peste hotare este în doliu, după ce s-a făcut public decesul marelui artist Mory Kanté. 

Mory Kanté, artistul african care a devenit celebru publicului internațional după ce a lansat piesa ”Yeke Yeke”, s-a stins din viață, astăzi, la vârsta de 70 de ani. 

Potrivit presei internaționale, Mory a murit din cauza unor probleme de sănătate mai vechi, pe care acum, nu le-a mai putut trata. 

Artistul din Noua Guinee își trata problemele de sănătate în Franța, doar că în această perioadă nu a mai putut ajunge acolo, din cauza pandemiei de coronavirus, fapt ce a dus la degradarea stării sale de sănătate.

Fiul marelui artist a dezvăluit faptul că netratarea problemelor mai vechi de sănătate a dus la decesul tatălui său. 

„El a avut boli cronice și mergea în Franța la tratament, dar acum, din cauza coronavirusului, nu a mai fost posibil”, a declarat fiul cântărețului. Sănătatea i s-a deteriorat rapid”, a spus fiul artistului, conform presei internaționale. 

La aflarea teribilei vești, președintele Guineei, Alpha Condé, și-a exprimat regretul privind pierderea marelui artist.

„Cultura africană este în doliu”, a spus Alpha Condé.

Mory Kanté, artistul african, a cunoscut succesul și a urcat în topurile muzicale internaționale  în 1988 cu piesa „Yeke Yeke”.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro