Drama neştiută a unei actriţe de la Hollywood. Prin ce chinuri a trecut pentru a-şi atinge visul

+2 click pentru
galerie

Drama neştiută a unei actriţe de la Hollywood. Prin ce chinuri a trecut pentru a-şi atinge visul © Hepta

Este şi cazul lui Judy Garland, actriţa care a interpretat-o pe Dorothy din filmul "Vrăjitorul din Oz". Celebra actriţă a avut parte de o carieră fabuloasă, însă suferinţele îndurate nu au lasat-o să se bucure prea mult timp de reuşite.

A fost forţată să rămână slabă

La începuturile carierei sale, lui Judy i se spunea "purceluş grăsuţ", motiv pentru care, imediat ce a semnat cu Metro Golden Mayer, a fost obligată să ducă o dietă strictă, caloriile consumate zi de zi fiind numărate chiar de către directorii studioului.

Mai mult, de fiecare dată când Judy pleca de la platoul de filmare pentru a mânca ceva, directorii se informau despre acest lcuru şi luau măsuri imediate. Stresată de faptul că trebuia să rămână slabă, Garland s-a apucat de fumat. Ba chiar era încurajată să fumeze câte 80 de ţigări pe zi pentru a uita aproape complet de mâncare. Toate aceste presiuni aveau loc când Judy Garland era încă minoră.

Dopată cu medicamente şi droguri pentru a munci mai mult

Judy a fost forţată chiar şi să ia anumite pastile care să o ţină trează cât mai mult timp şi să îi taie apetitul, astfel încât să muncească fără oprire. Aceste obiceiuri nesănătoase au şi dus la moartea ei înainte de vreme.

Mai mult, angajaţii MGM îi dădeau droguri care o energizau şi o făceau să nu doarmă o bună parte din noapte.

Judy a vorbit deschis despre acest subiect, deşi nu era uşor să rememoreze momentele dramatice prin care a trecut.

“Ne puneau să lucrăm, pe mine şi pe Mickey Rooney, zile şi nopţi în şir. Ne dădeau pastile care să ne ţină treji mult timp după ce ajungeam să fim epuizaţi. După aceea, ne duceau la spitalul studioului, unde ne îndopau cu somnifere. Apoi, după patru ore, ne trezeau şi ne dădeau iar acele pastile care ne făceau capabili să lucrăm 72 de ore în şir. Era foarte periculos să trăim aşa, dar acesta era stilul nostru de viaţă.”, a mărturisit Judy Garland.

Acriţa abuzată sexual pe platorurile de filmare

Pe lângă tratamentele inumane la care a fost supusă, Judy a fost chiar şi abuzată sexual de actorii adulţi, în perioada în care filmai pelicula "Vrăjitorul din Oz".

Vedeta nu a putut vorbi despre acest lucru, cel care a făcut dezvăluirile fiind abia al treilea soţ al actriţei, Sid Luft.

“Actorii care o pipăiau constant erau convinşi că puteau să scape basma curată din toată treaba, pentru că nimănui nu le păsa de ei. Ajunseseră atât de departe, încât îi făceau viaţa insuportabilă lui Judy, mângâind-o pe tănără pe sub fustă şi pipăind-o în toate locurile intime. Şi aceştia erau bărbaţi de 40 de ani sau chiar mai mult, pe când ea avea doar 16 ani la acea vreme…”, a dezvăluit Luft.

A fost forţată să avorteze

Atrocităţile prin care a trecut actriţa nu s-au oprit aici. Chiar şi mama ei, o femeie foarte strică, a dat dovadă de cinism în momentul în care Judy a rămas însărcinată. Atât directorii studioului cât şi propria mamă au forţat-o pe tânăra Judy să avorteze, pentru a nu pune în pericol planul lor de a o face să joace aproape fără oprire.

Astfel, artista a avortat, iar activitatea ei a fost reluată. După doi ani, istoria s-a repetat, ea fiind din nou obligată să avorteze.

Judy a regretat toată viaţa acţiunile pe care ea le-a făcut, sub presiunea celor care i-au hotărât soarta.

Actriţa Judy Garland a murit la vârsta de 47 de ani, din cauza unei supradoze de droguri, combinate cu alcool.
 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro