Suntem spionaţi de Facebook? Camera telefonului porneşte fără să ceară permisiunea în timp ce utilizatorii folosesc aplicaţia

Suntem spionaţi de Facebook? Camera telefonului porneşte fără să ceară permisiunea în timp ce utilizatorii folosesc aplicaţia © Sursă Pixabay

Facebook-ul este din nou ţinta bănuielilor. Recent, utilizatorii au fost şocaţi când şi-au dat seama că în timp ce folosesc aplicaţia iOS, camera telefonului porneşte fără ca să le fie cerută permisiunea.

Potrivit Daily Mail, cu această problemă se confruntă doar deţinătorii de iPhone, care operează pe iOS 13.2.2. 

Descoperirea şocantă a fost făcută de Joshua Maddux. El a făcut-o publică imediat, postând un clip video pe contul său de Twitter.

"S-a găsit o problemă @facebook #security și #privacy. Când aplicația este deschisă, utilizează activ aparatul foto”, a scris bărbatul.

Mai mult de atât, în urma efectuării mai multor testări, el a descoperit și că această problemă pare să plagieze dispozitivele iOS care operează pe versiunea 13.2.2.

Joshua Maddux a sugerat persoanele care folosesc sisteme de operare anterioare acestei versiuni nu vor fi afectaţi de această modalitate de spionare.

În urma acestei sesizări, Facebook’s VP of integrity Guy Rosen a susţinut printr-un mesaj pe Twitter că va fi deschisă o anchetă.

„Am descoperit recent că versiunea 244 a aplicației Facebook iOS se va lansa incorect în modul peisaj. La remedierea acestei probleme săptămâna trecută în v246 (lansată pe 8 noiembrie) am introdus din greșeală o eroare care a făcut ca aplicația să navigheze parțial pe ecranul camerei adiacente Feed News când utilizatorii au apăsat pe fotografii", a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru DailyMail prin e-mail. 

Pentru ca utilizatorii să nu mai fie afectaţi de această problemă, Maddux transmite oamenilor să oprească accesul la cameră din setările telefonului.

Problema a stârnit imediat de la lansare sute de reacţii din partea oamenilor. Aceştia sunt îngrijoraţi pentru confidenţialitatea lor şi au postat numeroase mesaje pe Twitter.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro