Fiul unui celebru fotbalist, diagnosticat cu o boală incurabilă! Ce se întâmplă cu tânărul de 17 ani / FOTO
Publicat pe 24.01.2024 la 18:27 Actualizat pe 24.01.2024 la 18:27
Un celebru fotbalist este dispus să facă totul pentru fiul diagnosticat cu o boală cruntă! Fostul sportiv de performanță a vorbit, de curând, despre problema cu care se confruntă familia sa. Iată ce se întâmplă cu băiatul în varatsa de 17 ani și cât de gravă este situația în care se află!
- Fiul fostului fotbalist Michael Owen este aproape de a orbi
- Tânărul de 17 ani suferă de o maladie incurabilă, boala Stargardt
Michael Owen, fostul mare fotbalist, trece printr-o situație greu de descris. Acesta susține că ar fi dispus să facă orice pentru fiul său care are o boală incurabilă a ochilor.
Mai exact, Michael Owen a vorbit despre problema cu care se confruntă familia sa, spunând că ar fi dispus să-și schimbe ochii cu fiul său, doar ca acesta să poată vedea din nou.
Fiul fostului fotbalist Michael Owen, aproape de a orbi
Ei bine, Michael Owen, fostul fotbalist a dezvăluit că diagnosticul bolii Stargardt a fost o cea mai mare lovitură pe care a printr-o în această viață.
Cu toate acestea, legenda de la Liverpool a vorbit deschis alături de fiul său, James Owen, în vârstă de 17 ani, care a fost diagnosticat cu afecțiunea degenerativă a ochilor când avea doar opt ani.
Mai mult decât atât, Michael Owen a spus că este în stare să facă schimb de ochi cu fiul său adolescent doar pentru că acesta să poată vedea din nou.
Potrivit specialiștilor, Stargardt este o afecțiune a ochiului care provoacă neclaritate în partea centrală a ochiului. Despre aceasta se știe că este, în prezent, incurabilă.
În prezent, cercetătorii studiază terapii genetice și pe bază de medicamente pentru a o combate.
Ce este boala Stargardt
Mai mult decât atât, boala Stargardt este, de fapt, o afecțiune ereditară a ochilor care afectează macula, o mică regiune centrală a retinei responsabilă pentru vederea clară și detaliată.
Această boală este o formă de distrofie maculară juvenilă și este adesea diagnosticată la persoanele tinere, în special în adolescență sau la vârsta adultă timpurie.
Potrivit specialiștilor, principalele simptome ale bolii Stargardt includ pierderea vederii centrale, distorsiuni în vederea centrală și dificultăți în a percepe culorile. Totuși, vederea periferică rămâne, în general, intactă.
Și asta nu este tot. Boala Stargardt este cauzată de mutații genetice, iar cele mai frecvente cazuri sunt moștenite pe cale autosomal recesivă.