Regele Charles a dezvăluit care a fost cel mai greu moment din timpul încoronării. De ce s-a simțit „anxios” monarhul britanic
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.12.2024 la 21:05
Actualizat pe 09.12.2024 la 21:05
Regele Charles a dezvăluit principala sa temere în legătură cu încoronarea sa, într-un nou documentar regal. Care a fost cel mai greu moment și de ce s-a simțit „anxios” monarhul britanic. Regretata sa mamă, Regina Elisabeta, avea și ea aceeași teamă.
- Regele Charles, despre cel mai greu moment din timpul încoronării
- De ce s-a simțit „anxios” monarhul britanic
Regele Charles a dezvăluit îngrijorările pe care le-a avut legat de încoronarea sa într-un documentar PBS, intitulat Coronation Girls (Fetele încoronării) - care urmărește un grup de femei canadiene care au călătorit până în Marea Britanie pentru a-l vedea pe Charles încoronat, la fel cum au făcut în urmă cu 70 de ani pentru încoronarea reginei Elisabeta în 1953.
Regele Charles a vorbit despre cel mai greu moment din timpul încoronării
Presa internațională scrie că Regele a fost sincer în legătură cu singura sa teamă majoră: coroana sa care se clatină.
„Este important să o porți o anumită perioadă de timp pentru că atunci te obișnuiești cu ea. Dar cea mare cu care ești încoronat, coroana Sfântului Edward... este mult mai grea și mai înaltă. Așa că există întotdeauna acel sentiment ușor anxios în cazul în care se clatină. (...)Trebuie să te uiți foarte drept înainte”., a declarat monarhul britanic pentru People, explicând diferența dintre coroana St. Edward de 5 livre și coroana de stat imperială mai ușoară pe care a purtat-o și el la ceremonie.
Se pare că și regretata sa mamă, regina Elisabeta, a avut aceeași teamă. Regele Charles își amintește de ea exersând purtarea coroanei înainte de propria încoronare, în timp ce le făcea baie lui și surorii sale, Prințesa Anne, scrie instyle.com.
„Coronation Girls” urmărește călătoria a 12 femei din Canada care au traversat Atlanticul spre Londra pentru încoronarea Elisabetei în 1953. Va avea premiera pe PBS în Canada, pe data de 26 decembrie.
Codul secret folosit când va fi anunțată moartea regelui Charles al III-lea
Dacă în cazul decesului reginei Elisabeta a II-a codul secret folosit pentru a anunța moartea suveranei a fost „Operațiunea London Bridge”, în cazul regelui Charles este pregătită o întreagă operațiune, ce are nume de cod ”Menai Bridge”, operațiune ce cuprinde detaliile procesiunii funerare, precum și modul în care succesorul la tron se va comporta.
Așa cum spune tradiția, de îndată ce operațiunea Menai Bridge va fi declanșată, William, prințul de Wales, care este următorul în linia de succesiune la tron, devine rege alături de soția sa, Kate Middleton, care va fi regină consoartă.