Vivien Leigh, celebra Scarlet din „Pe aripile drumului”, a avut o viață dramatică. După avorturi și tuberculoză, a murit în chinuri

Vivien Leigh, celebra Scarlet din „Pe aripile drumului”, a avut o viață dramatică. După avorturi și tuberculoză, a murit în chinuri © Hepta

Este una dintre femeile emblematice ale Hollywood-ului, considerată una dintre cele mai frumoase prezențe din lumea filmului. Deși a intrat rapid în manualele de istorie ale cinefililor, Vivien Leigh a avut o viață absolut înfiorătoare.

Cea care a jucat-o pe Scarlett O’Harra a fost victima unui destin crunt și meschin.

Actrița, renumită pentru ochii ei mari, de culoarea smaraldului, a avut o viață romantică tumultoasă, care a culminat cu multe chinuri.

A făcut un avort, care a împins-o într-o stare depresivă și isterică. Mulți spuneau că avea crize de nervi și stări constante de greață. A leșinat chiar pe platourile de filmare, iar la scurt timp i-a apărut o pată pe plămân, urmată de diagnosticul crunt: tuberculoză.

Vivien s-a internat la sanatoriu, pentru un diagnostic greșit de tuberculoză. A fost forțată să mănânce doar ouă crude, a fost supusă băilor cu gheață și tratamentului cu șocuri electrice.

Actrița a murit în iulie 1967, răpusă de tuberculoză avansată, la numai 53 de ani.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro