Spaghetti cu roşii, spanac şi pui! E atât de bună reţeta, încât vei mai vrea o porţie
Publicat pe 30.03.2017 la 09:45 Actualizat pe 30.03.2017 la 18:33
Spaghetti cu roşii, spanac şi pui reprezintă o gustare sănătoasă şi uşoară. Reţeta e preparată în stil mediteranean, cu legume, proteine şi uleiuri bune. Poate fi o cină pur şi simplu divină.
Spaghetti cu roşii, spanac şi pui reprezintă o gustare sănătoasă şi uşoară. Reţeta e preparată în stil mediteranean, cu legume, proteine şi uleiuri bune. Poate fi o cină pur şi simplu divină.
Această masă e gata în doar o jumătate de oră. Iar legumele care vor răsfăţa pastele, te vor face să simţi acel sentiment de curcubeu pe cerul gurii, după ce te vei aşeza la masă cu persoanele dragi.
Ca să prepari spaghetti cu roşii, spanac şi pui ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1/4 cană roșii uscate, tocate, scurse de ulei
- 2 linguri de ulei de măsline, drenată din rosii uscate la soare
- 500 de grame de pui dezosat, fără piele (de preferință, fără os fără piele coapse), tocate
- sare
- 1/4 linguriţă de fulgi de ardei roşu
- 1/4 linguriță de sare
- 4 rosii roma, tocate
- 1/4 cană de frunze proaspete de busuioc, tocat
- 300 de grame de spanac proaspăt
- 3 catei de usturoi, tocat
- 170 de grame de spaghetti
- (OPȚIONAL) 3 linguri ulei de măsline de înaltă calitate sau ulei din rosii uscate la soare borcan
Cum se prepară această reţetă delicioasă?
Pentru început adăugați într-un tigaie mare roșiile uscate și tocate împreună cu 2 linguri de ulei de măsline după ce aţi scurs rosiile uscate la soare şi daţi focul la mediu. Ulterior, pune peste roşiile uscate bucăţile de carne de pui tocate, dar şi fulgii de ardei roşu şi sare. Toate se lasă la fiert până când carnea de pui e pregătită şi nu mai are culoarea roz. Asta înseamnă aproape cinci minute, potrivit juliasalbum.com.
Aţi ajuns la pasul următor: adăugaţi roşiile tocate, frunzele de busuioc proaspete tăiate, spanacul proaspăt şi tocat, usturoiul peste puiul din tigaie. Acum se mai lasă la fiert între 3 şi 5 minute. După aceea gustaţi şi adaugă sare după gust. Între timp, pregătiţi şi pastele urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Ulterior, se scurg de apă şi se adaugă peste legume şi pieptul de pui. Se lasă se să amestece un pic aromele şi, după câteva minute se adaugă sare şi piper dacă e nevoie. După ce scoateţi pastele din tigaie şi legumele, puteţi să mai adăugaţi ulei de măsline extravirgin sau ulei de măsline din borcanul cu roşii uscate la soare.
Poftă nebună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
D.D.