Stațiunea din România unde întinerești. Ce se întâmplă cu turiștii care intră în "Balta Dracului" / FOTO
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 19.08.2022 la 11:03
Actualizat pe 19.08.2022 la 11:16
România este, cu siguranță, o țară deosebit de frumoasă, și are o mulțime de locuri, despre care mulți dintre noi nici nu știam că există. Stațiunea de la noi din țară unde întinerești. Ce se întâmplă cu turiștii care intră în "Balta Dracului".
- Stațiunea din România unde întinerești
- Ce se întâmplă cu turiștii care intră în "Balta Dracului"
"Balta Dracului" se află în stațiunea Covasna. Pe vremuri era un vulcan activ, ultima erupție fiind în 1984. Pe atunci, când aveau loc erupții vulcanice, acestea semănau cu o groapă plină de bulbuci de nămol care fierbeau.
Stațiunea din România unde întinerești
"Balta Dracului" este considerat atât monument al naturii, cât și simbol al orașului, fiind încadrat la sectorul de unicități naturale din țară. Este considerată stațiunea din România unde întinerești. De ce? Pentru că băile minerale din Covasna, izvoarele terapeutice, mofetele, piscinele și tratamentele pe care le oferă stațiunea sunt resurse bogate pentru vitalitate, pentru tinerețe și sănătate.
Chiar în centrul orașului se află Balta Dracului, o groapă adâncă cu noroi şi cu emanaţii carbogazoase- sulfuroase, care a devenit, așa cum spuneam și mai sus, simbolul oraşului, un loc datorită căruia oraşul a fost recunoscut ca staţiune balneo-climaterică. Aproape de vulcan, sunt multe izvoare de apă minerală, care ajută la ameliorarea anumitor boli. Nu este o simplă legendă, ci este un fapt dovenit ştiinţific. Mii de oameni din toată lumea vin să ia apă de aici sau să facă tratament. Apa ameliorează anumite boli cardiace, este bună pentru problemele digestice cum ar fi ulcerul sau gastrita, dar şi pentru afecţiunile reumatice.
Aceste ape au efect antibacterian, antiinflamator, revigorant și relaxant, dar și un efect surprinzător de benefic în cazul cuplurilor infertile. Deși au numeroase beneficii pentru sănătate, ele au și câteva contraindicații.
De asemenea, copiii și adolescenții trebuie să evite atât mofetele, cât și băile carbogazoase, pentru că expunerea la emanațiile de bioxid de carbon afectează dezvoltarea organismului. Acestea sunt benefice pentru persoanele adulte, trecute de 20 – 21 de ani.
Legenda numelui "Balta Dracului"
Numele de "Balta Dracului" a fost dat în secolul al XVIII-a, când fenomenul se credea a fi unul de natură demonică, iar oamenii nici măcar nu se apropiau de groapa în care erau erupţiile de nămol. Se credea la acea vreme că apa fierbe la propriu deoarece era un foc al Iadului, unde necuratul se pregătea să-şi atragă adepţi. De aceea, oamenii ocoleau locul şi chiar credeau că dacă se apropie prea tare vor fi blestemaţi, vor fi atraşi de partea necuratului şi vor ajunge în Iad, scrie adevarul.ro.
Staţiunea se află în curbura Carpaţilor Orientali, la o altitudine de 550-671 metri, la o distanţă de 35 de kilometri din oraşul Sfântu Gheorghe, 19 de kilometri de Târgu Secuiesc, 60 de kilometri de Braşov şi 250 de kilometri de Bucureşti.