Sylvia a devenit vegană din cauza problemelor de sănătate
Publicat pe 13.07.2015 la 18:45 Actualizat pe 13.07.2015 la 18:38
Sylvia se confruntă în această perioadă cu probleme de sănătate ce au convins-o, la recomandarea specialiștiilor, să renunțe la produsele alimentare de origine animală și să devină vegană.
Sylvia se confruntă în această perioadă cu probleme de sănătate ce au convins-o, la recomandarea specialiștiilor, să renunțe la produsele alimentare de origine animală și să devină vegană.
Artista a început un program de detoxifiere ce va dura trei luni de zile, perioadă pe care o compară cu cele trei luni de post anual din calendarul creștin ortodox.
„Sănătatea îmi impune să-mi schimb stilul de viață, cel puțin pentru următoarele luni. Primul pas a fost, bineînțeles, alimentatia, și reprezintă una dintre cele mai mari provocări. Nu m-am gândit vreodată că o să ajung vegană de nevoie, eu care nu vedeam viața fara carne, eu care mă certam cu toți cei care afirmau sus si tare că nu-i bună carnea. Iată că mi s-a dovedit faptul că uneori poate fi dăunătoare și că este bine ca în fiecare an să facem măcar 3 luni de detox fără carne și produse lactate. Cu alte cuvinte, posturile nu-s puse degeaba în calendar.
Nu am fost un fan înfocat al legumelor, iar multe dintre ele nu îmi plac de nici o culoare. Nu suport ceapa în mâncarea gătită (doar în salată sau crudă), usturoiul dacă nu e pisat bine, bine, spanacul îmi e dușman încă de când eram la grădiniță și exemplele pot continua. Când eram mică, țin minte că mama îmi gătea tot timpul separat și îmi strecura ciorba de zarzavaturi. Am început să citesc despre nutriție, despre semințe, despre condimente noi, despre rețete raw vegane. Pentru mine este un experiment, o continuă căutare de alimente noi, pe care nu le-am mai încercat până acum pentru a descoperi ce îmi place și cu ce pot inlocui alimentele nesănătoase, însă păstrând echilibrul organismului.
Nu am exclus din alimentație peștele și fructele de mare, iar dintre lactate încă mai păstrez în meniu iaurtul (îl mănânc dimineața cu semințe sau fructe uscate) și parmezanul, pe care îl mai adaug în cantități mici în salate. Am acumulat deja informații pretioase vis-a-vis de toate grupele alimentare și vi le voi împărtăși pe rând aici, dar și ce noi retete delicioase și sănătoase experimentez. Țin să menționez că îmi păstrez cel mai sănătos principiu și anume moderația. Nicicând nu aș putea să mă înfometez pentru că sufăr de ulcer gastric, însă, mâncând puțin și des, pe cât posibil sănătos, cred ca este secretul oricărei diete. Dacă eu reușesc, înseamnă că oricine poate reuși!”, mărturisește artista pe blogul ei,www.sylvia.ro.
Citeşte şi:
Sylvia, declaraţii usturătoare, după ce fostul soţ a spus că se bucură că n-au făcut un copil