Testul mierii: Află dacă este naturală sau contrafăcută! E atât de simplu!

 

Mierea de albine este unul dintre cele mai sănătoase și complexe alimente, deoarece conține vitamine, aminoacizi, acizi organici, minerale, enzime provenite de la albine, bioflavonoizi și antioxidanți ce-i dau o valoare terapeutică uriașă.

Mierea este un produs uşor de falsificat, cea mai uzată tehnică fiind cea a amestecului de produse apicole. Fraudarea constă în faptul că plătiţi pentru un produs de top, dar primiţi ceva de calitate inferioară.

Mai grav este însă când eşti înşelat prin comercializarea unui produs care conţine sau nu miere, alături de glucoză industrială, obţinută prin hidroliza amidonului din porumb sau din cartofi. Acest tip de glucoză, în stare lichidă, are un gust aproape identic cu cel al mierii şi este aproape imposibil de depistat la degustare. Consumul pe termen lung al mierii cu glucoză vă va priva de beneficiile mierii naturale şi vă poate pune în pericol sănătatea.

Uite ce proceduri trebuie să urmezi pentru a afla dacă ai cumpărat un produs natural sau unul contrafăcut:

1.Testul paharului cu apă - mierea autentică nu se dizolvă imediat dacă este pusă într-un pahar cu apă. Ea se va duce prima dată la fundul paharului. Dacă mierea este falsificată, se va dizolva imediat şi nu se va depune.

2.Trece testul focului? - luați un colț de șerveețl, realizați un mic con din hârtie și murdăriți-l de miere cu ajutorul unei lingurițe. Dați foc la capătul mânjit cu miere, dacă zona cu miere arde cu ușurință, mierea este autentică. Dacă mierea este contrafăcută, zona murdară de miere nu se va aprinde.

3.Testul şerveţelului - o altă metodă de testare a mierii poate fi şi „murdărirea" unui şervet alb de bucătărie cu o lingură de miere. Cea autentică nu pătează, pe când cele mai multe tipuri de miere artificială lasă pete gălbui.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest