Ultima veste primită de Gabriel Cotabiţă de la medici îl va face cel mai fericit om din lume. Ce se va întâmpla cu trupul artistului

Foto simbol

Gabriel Cotabiţă mănâncă singur, merge, recunoaşte oamenii din jur, vorbeşte, iar starea lui este din ce în ce mai bună. Medicii de la Floreasca şi Elias au ajutat enorm în recuperarea cântăreţului. Acum, pentru că urmează doar o perioadă de recuperare, artistul poate folosi un aparat care l-a făcut până şi pe Michael Schumacher să-şi revină.

Un medic profesor de kinetoterapie îl invită pe Cotabiţă la Piteşti pentru a face recuperare cu un aparat unic în România. Aşadar, artistul are şansă unică de vindecare. Corpul lui se va afla într-o stare mult mai bună după folosirea acestui tratament.

Medicul Profesorul de kinetoterapie Gigi Marta - terapeut Vojta, director de strategii, proiecte şi dezvoltare medicală, coordonatorul departamentului de kinetoterapie al uneii clinicii de reabilitare medicală din Piteşti se oferă să-l trateze pe Gabriel Cotabiţă cu ajutorul unui aparat (robot – Erigo Pro) unic în România: robotul cu ajutorul căruia face kinetoterapie de recuperare neurologică şi multiplul campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, scrie Ring.ro.

Asigură şi stimularea activităţii cerebrale

“Clinica noastră deţine un nou şi modern dispozitiv de kinetoterapie robotizată numit Erigo, producţie de ultimă oră a firmei elveţiene HOCOMA, lider mondial al producătorilor de astfel de echipamente. Aparatul respectiv este acelaşi model cu cel folosit de Clinica de Neuro-Recuperare a Spitalului Universitar din Lausanne, Elveţia, în tratamentul de recuperare al multiplului campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher. În esenţă, Erigo este un pat ultratehnologizat cu ajutorul căruia pacienţii aflaţi în stare foarte gravă - după un traumatism craniocerebral, al coloanei vertebrale fără secţionarea totală a măduvei sau un accident vascular cerebral sever - sunt ridicaţi în poziţie verticală, iar membrele inferioare le sunt mişcate simulând mersul. În acest fel, pacienţii îşi recapătă o bună parte a simţurilor pierdute ca urmare a accidentului sau în starea de comă instalată ulterior, muşchii picioarelor încep să îşi revină, iar activitatea cardiovasculară este, de asemenea, intensificată”, explică profesorul Marta.

 “Avantajul este că tratamentul se poate aplica chiar şi la numai 12 ore după eveniment (accident sau traumatism craniocerebral) şi după instalarea stării de paralizie, atunci când pacientul nu poate fi mobilizat manual şi asupra sa nu pot fi folosite tehnici ale kinetoterapiei clasice de recuperare. În acelaşi timp, Erigo asigură şi stimularea activităţii cerebrale. Clinica noastră deţine şi un dispozitiv robotizat pentru recuperarea membrelor superioare, precum şi dispozitive de elongaţie cervicală şi lombară, de asemenea computerizate, precum şi o combină de fizioterapie de ultimă generaţie (cu toată gama de curenţi, dar şi laser inclus)”, spune specialistul.

Pe 8 mai, în timp ce se afla la o sală de sport din Capitală, Gabriel Cotabiţă a suferit un infarct. Artistul a primit ajutor după cinci minute de la incident. De atunci, acesta a stat în comă patru săptămâni la Spitalul Floreasca, iar de două săptămâni se află îân recuperare la Spitalul Elias.

Citeşte şi:

Vizită-șoc pentru Gabi Cotabilă! Cu cine s-a întâlnit artistul și ce a făcut în momentul în care a văzut-o

Adevărul despre starea lui Gabriel Cotabiţă! În cât timp ar putea fi externat artistul?

Vestea BOMBĂ despre Gabriel Cotabiţă. Apropiaţii au făcut marele anunţ

L.C


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro