Ultimele informaţii despre coronavirus în România! În ce stare se află bărbatul din Gorj infectat, dar şi cetăţenii români din China

Ultimele informaţii despre coronavirus în România! În ce stare se află bărbatul din Gorj infectat, dar şi cetăţenii români din China

Datele despre românii izolaţi au fost actualizate, în prezent, numărul celor aflaţi sub observaţie fiind mult mai mare.

Peste 8.000 de persoane se află în momentul de faţă în izolare la domiciliu, iar aproape 200 sunt în carantină, fiind cazaţi în spaţiile special amenajate de autorităţi.

Cum se simte primul pacient infectat cu coronavirus din România

Starea primului pacient din România infectat cu noul coronavirus este în continuare bună, el fiind internat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. 

Bărbatul de 25 de ani din Gorj este ţinut sub observaţie, neprezentând simptome specifice infectării cu virusul periculos. El este ţinut în izolare faţă de ceilalţi pacienţi din spital.

A fost pusă la dispoziţie şi o linie telefonică specială pentru cei care doresc informaţii legate de coronavirus.

Până la momentul actual, 3.611 apeluri au fost făcute în vederea aflării de informaţii despre modalităţile de prevenţie, dar şi despre acţiunile care trebuie efectuate în cazul unei suspiciuni de infectare.

Ce se întâmplă cu cetăţenii români din China

Cei şapte români aflaţi pe nava Diamond Princess au fost debarcaţi şi transferaţi într-o zonă sigură, aflată în apropierea oraşului Tokyo, potrivit Ambasadei României.

Starea cetăţenilor români este bună, rezultatele testelor pentru coronavirus fiind negative. 

Ca măsură de prevenţie, ei au fost izolaţi pentru o perioadă suplimentară de 14 zile, urmând a fi monitorizaţi şi testaţi constant.

Alţi doi români care fac parte din echipajul răspunzător de mentenanţă, au rămas pe nava de coazieră, starea lor fiind una bună, fără simptome specifice vreunei infectări.

În ceea ce îi priveşte pe cei doi români infectaţi cu COVID-19, starea lor este în continuare stabilă, ei fiind internaţi într-un spital din Japonia, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Cei şase români reveniţi în ţară pe 22 februarie sunt în carantină şi monitorizaţi în permanenţă, starea lor neprezentând modificări.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro