Un copil mort la "Marie Curie" consumase brânză în care a fost depistată E.Coli
Publicat pe 29.02.2016 la 21:17 Actualizat pe 29.02.2016 la 21:42
Unul dintre cei trei copii din Argeş care şi-au pierdut viaţa la Spitalul Marie Curie consumase brânză proaspătă de vaci în care a fost depistată bacteria Escherichia Coli, potrivit Mediafax.
Unul dintre cei trei copii din Argeş care şi-au pierdut viaţa la Spitalul Marie Curie consumase brânză proaspătă de vaci în care a fost depistată bacteria Escherichia Coli, potrivit Mediafax.
Ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a confirmat faptul că unul dintre bebeluşii din Argeş care a murit la Spitalul Marie Curie consumase brânză proaspătă de vaci care conţinea E. Coli.
"Am aflat de la omologul meu de la Direcţia Sanitară Veterinară că rezultatele parţiale au ieşit pozitive pentru E.Coli, la brânza dulce vrac. Noi avem îîn anchetele epidemiologice doi copii care au declarat că au mâncat acest tip de brânză. Vom continua cu anchetele epidemiologice şi, de asemenea, cu recoltarea de probe de la firma respectivă, din toate produsele lactate. Din ancheta epidemiologică făcută reiese că unul dintre copiii care au murit au consumat acest tip de brânză. Îi vom întreba şi pe ceilalţi părinţi dacă au consumat ei sau copiii lor acest produs", a declarat Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş pentru Mediafax.
În total, 16 copii, cu vârste între două luni şi doi ani, au fost transferaţi, din spitalele din Argeş la clinicile din Bucureşti, cu infecţii digestive grave, iar unul dintre ei a murit.
Citeşte şi:
A.E.D.