Un desert delicios! Gogoşi cu gem de căpşuni
Publicat pe 19.04.2017 la 11:52 Actualizat pe 19.04.2017 la 11:58
Gogoşile sunt un desert clasic, delicos şi foarte simplu de preparat. Dacă vrei să pregăteşti un desert gustos îţi propunem să încerci această reţetă de gogoşi. Pufoase, aromate, perfecte pentru cei dragi.
Gogoşile sunt un desert clasic, delicos şi foarte simplu de preparat. Dacă vrei să pregăteşti un desert gustos îţi propunem să încerci această reţetă de gogoşi. Pufoase, aromate, perfecte pentru cei dragi.
INGREDIENTE:
- 500 grame de făină
- 1/2 linguriţă de sare
-1/2 drojdie uscată
- O cană de lapte călduţ
- Două linguri zahăr
- Două Ouă
- Două linguri unt
- Ulei vegetal
- Gem de căpşuni.
- zahăr pudră
Într-un bol mare pune făina, sarea, drojdia, două linguri de lapte şi două linguri de zahăr, iar după ce se combină toate aceste ingrediente se adaugă şi restul de lapte, ouăle şi untul şi se amestecă până ce obţineţi un aluat omogen şi elastic. Se lasă la dospit aproximativ două ore până ce acesta îşi dublează dimensiunea.
Se ia aluatul şi se frământă timp de câteva secunde şi se întinde cu un sucitor. Apoi se taie în rondele. Aşezaţi gogoşile pe o foaie de copt, într-un loc cald, acoperiţile cu un prosop şi se lasă timp de 20 de minute la crescut.
Se încinge o tigaie cu ulei vegetal şi prăjiţi gogoşile, întorcându-se fregvent, timp de cinci minute. După ce se lasă timp de câteva minute la răcit, cu ajutorul unui sac de patiserie se umple fiecare gogoaşă cu gem de căpşuni. Se pudrează cu zahăr şi se servesc imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.