Un desert delicios și ușor de preparat! Tort cu afine şi lămâie
Publicat pe 25.04.2017 la 09:59 Actualizat pe 25.04.2017 la 14:41
Tortul cu afine și lămâie este desertul perfect și pe gustul tuturor. O rețetă delicioasă și plină de savoare. Cu siguranţă gospodinele îşi vor da pe spate musafirii cu acestă prăjitură.
Tortul cu afine și lămâie este desertul perfect și pe gustul tuturor. O rețetă delicioasă și plină de savoare. Cu siguranţă gospodinele îşi vor da pe spate musafirii cu acestă prăjitură.
INGREDIENTE:
- 2 ouă
- 210 grame de zahăr
- 1 cană de smântână
-1/2 ceaşcă de ulei de măsline
- O linguriţă de esență de vanilie
-1/4 linguriţă de sare
-260 grame de făină
- 2 linguriţe praf de copt
- O lămâie
- 15 grame de amidon de porumb
- 450 grame de afine
- zahăr pudră
Se foloseste o tavă cu marginea detașabilă si cu diametrul de 23 de centimetri, tapetată cu o foaie de copt.
Mod de preparare:
1. Într-un bol mixaţi ouăle împreună cu zahărul.
2. Adăugaţi smântâna, uleiul, esenţa de vanilie şi sarea şi mixaţi la viteză redusă până ce toate ingrediente se amestecă perfect.
3. Într-un alt vas amestecaţi făina cu praful de copt, iar după ce acestea s-au combinat se toarnă peste compoziția din primul bol şi se amestecă până ce se obţine o compoziție omogenă. La final adăugaţi sucul de lămăie şi 1/2 linguriţă de coajă de lămăie.
4. Spălați bine afinele, după care le amestecați cu amidonul de porumb și o linguriță de suc de lămâie.
5. Turnaţi jumătate din aluatul obţinut în tava de copt şi cu ajutorul unei spatule aranjaţi-l uniform şi adăugaţi jumătate din cantitatea de afine. Apoi turnaţi restul aluatului şi pe deasupra puneți în mod unitar afinele rămase . Se coace timp de aproximativ 55 de minute la o temperatură de 190 de grade. După ce tortul este gata lăsaţi-l să se răcească timp de 15-20 minute, apoi îndepărtaţi forma de copt și adăugați zahărul pudră.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.