Tortul cu afine şi cremă de brânză este reţeta perfectă cu care poţi să îi surprinzi pe cei dragi. Un desert delicios şi foarte răcoritor şi uşor de preparat.
INGREDIENTE:
- pentru blat-
- 3 căni de făină
- 2 linguriţe de praf de copt
- 1/2 linguriţă de sare
- 230 de grame de unt
- Două căni de zahăr
- Două linguriţe de esenţă de vanilie
- O lingură de coajă de lămâie
- 3/4 ceaşcă de lapte integral
- 2 ceşti de afine
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 190 de grade, şi tapetaţi cu unt şi făină trei forme de copt. Într-un castron mic, combinaţi laptele şi sucul de lămâie. Se amestecă şi se lasă deoparte, exact cum se procedează în cazul zerului de casă. În vasul de la mixer puneţi untul şi zahărul şi amestecaţi timp de aproximativ patru minute, pănă ce compoziţia devine pufoasă. În alt vas amestecaţi ouăle cu ajutorul mixerului. Se pune unul câte unul şi se amestecă bine după fiecare repetare. Se adaugă esenţa de vanilie şi coaja de lămâie şi se amestecă până ce se combină perfect. Apoi dăugaţi în ritm egal făina şi laptele, mixaţi până ce obţineţi o compoziţie omogenă. Cu ajutorul unei linguri adăugaţi, cu mare atenţie, afinele în compoziţie. Împărţiti compoziţia în mod egal, în cele trei tăvi. Coaceţi timp de 30-40 minute la o temperatură de 190 de grade. După ce blaturile sunt gata se lasă la răcit, la temperatura camerei.
INGREDIENTE
- pentru cremă-
- 450 grame de brânză topita
- 230 grame de unt
- 4-6 câni de zahăr
- O lingură de esenţă de vanilie
- O lingură de coajă de lămâie
- Două linguri de suc de lămâie
Cu ajutorul mixerului amestecaţi untul cu brânza topită. Apoi adăugaţi coaja de lămâie, vanilia şi sucul de lămăie şi mixaţi până ce toate acestea se combină. După care adăugaţi treptat zahărul pentru a obţine compoziţia dorită.
Puneţi primul blat pe o farfurie suport şi adăugaţi aproximat o cească de glazură. Repetaţi cu cel de-al doilea blat, dar de data aceasta adăugaţi o cantitate dublă de glazură. După care puneţi ultimul blat şi înveliţi totul în glazură. Decoraţi cu felii de lămăie, afine şi frunze comestibile. Este indicat să fie păstrat la frigider.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.