Un desert răcoros şi aromat! Lasagna cu afine şi ciocolată
Publicat pe 05.05.2017 la 09:59 Actualizat pe 05.05.2017 la 10:07
Vrei să îi răsfeţi pe cei dragi cu un desert delicios şi aromat, atunci lasagna cu afine şi ciocolată este soluţia ideală. Un preparat răcoros şi plin de gust, care se pregăteşte uşor şi cu siguranţă va fi pe placul tuturor.
Vrei să îi răsfeţi pe cei dragi cu un desert delicios şi aromat, atunci lasagna cu afine şi ciocolată este soluţia ideală. Un preparat răcoros şi plin de gust, care se pregăteşte uşor şi cu siguranţă va fi pe placul tuturor.
INGREDIENTE:
-pentru crustă-
- 36 de biscuţi cu cremă;
- 6 linguri de unt;
- pentru cremă-
- 170 de grame de Mascarpone;
- 1/2 ceaşcă de unt;
- O cană de zahăr pudră;
- 1 1/4 ceaşcă de frişcă;
- O ceaşcă de afine;
- pentru budincă-
-250 grame de budică de ciocolată albă;
- Trei căni de lapte rece;
- 56 grame de afine congelate;
- pentru topping-
- 1 1/2 ceaşcă de frişcă;
- baton de ciocolată albă;
Mod de preparare:
Cu ajutorul robotului de bucătărie, sfărâmaţi biscuiţii cu cremă, apoi amestecaţi cu untul până când se combină perfect. Compoziţia obţinută se aşează în partea inferioară a tăvii de copt şi se introduce în frigider.
Într-un castron, amestecaţi brânza topită cu untul şi cu zahărul pudră. Apoi, într-o ceaşcă, combinaţi frişca cu afinele. După care, amestecaţi cele două preparate. Produsul obţinut îl adăugaţi peste crusta din tavă.
Într-un castron, combinaţi budinca de ciocolată albă cu trei căni de lapte şi amestecaţi până când obţineţi o mixtură consistentă. La final, amestecaţi afinele congelate. Adăugaţi budinca peste stratul de cremă, iar deasupra presăraţi fulgii de ciocolată albă. Se lasă aproximativ 3-4 ore la frigider înainte de servire.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.