Homepage » Monden » Va fi bătaie mare în bucătăria "Hell's Kitchen"! Cine sunt cei 20 de concurenţi!

Va fi bătaie mare în bucătăria "Hell's Kitchen"! Cine sunt cei 20 de concurenţi!

Publicat pe 08.03.2015 la 11:50 Actualizat pe 08.03.2015 la 11:50

De luni, 9 martie, începe cel de-al doilea sezon al show-ului culinar "Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor", unde se vor întrece 20 de tineri dornici să-şi demonstreze talentul în bucătărie.

Va fi bătaie mare în bucătăria "Hell's Kitchen"! Cine sunt cei 20 de concurenţi!

Juraţii de la "Iadul Bucătarilor"

De luni, 9 martie, începe cel de-al doilea sezon al show-ului culinar "Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor", unde se vor întrece 20 de tineri dornici să-şi demonstreze talentul în bucătărie.

1. Ciprian Feghiuș – 37 ani, bucătar, antrenor K1
Ciprian lucreaza ca bucatar si viseaza ca intr-o buna zi sa aiba restaurantul sau. Este unul dintre motivele pentru care s-a inscris la “Hell’s Kitchen”. De-a lungul anilor, a avut diverse meserii, de la magazioner, la antrenor K1. Insa bucataria este domeniul care il linisteste cu adevarat, care il pasioneaza si, in plus, il ajuta sa isi intretina familia. Ciprian este logodit si are un baietel in varsta de 3 ani. Probabil ca pasiunea pentru gatit a mostenit-o de la mama sa, care a fost bucatareasa. “Cu bucataria cochetez de cand ma stiu, gatesc de cand eram mic, insa de lucrat propriu-zis in domeniu o fac de trei ani. La o rascruce in viata mea, am luat decizia de a face ceva constructiv in viitor si dupa multe intrebari am gasit raspunsul: bucataria, pasiunea pe care o am de cand ma stiu. Asa ca acum cativa ani am urmat un curs de junior chef in Milano si am pus prima caramida in acest job.” In familie sunt 7 frati, 4 din prima casatorie a mamei si 3 din cea de-a doua. Ciprian nu face deosebire insa intre fratii adevarati si cei vitregi. Singura mare durere este ca nu si-a mai vazut tatal de 33 de ani si, mai mult decat atat, atunci cand l-a cautat nu a primit niciun raspuns. Este pasionat de sport si gastronomie, mancarea sa preferata este mancarica de ceapa cu pipote si inimi, ii place sa gateasca supe crema, lasagna si risotto, iar atuurile sale in bucatarie sunt gustul, calmul si inventivitatea.

2. Paul Mădaș – 25 ani, bucătar
Paul participa la “Hell’s Kitchen” alaturi de mama sa, Rebeca Mădaș. Daca ar castiga marele premiu, l-ar investi cu siguranta in propriul restaurant. A inceput sa gateasca de cand era mic, ii placea sa-I dea tatalui sau o mana de ajutor. Pe vremea aceea, mama sa era mereu plecata pe timpul verii in Italia, unde lucra ca bucatareasa. Isi aduce aminte ca prima lui mancare serioasa a fost un orez cu legume si cu pui la cuptor, pe care l-a gatit la 14 ani. Obisnuia sa-si sune mama cand aceasta era in Italia pentru a-i cere sfaturi atunci cand gatea supe sau ciorbe. Usor, usor a inceput sa invete de unul singur. La 15 ani a plecat in Italia cu mama sa, unde lucra cate doua ore pe zi intr-o bucatarie a unui hotel cu circuit inchis. A facut cursuri de bucatar si ospatar si o buna perioada lucrat in Italia ca ajutor de bucatar, apoi in Romania se intorcea si lucra ca piccolo. Pasul urmator a fost sa se angajeze ca bucatar sef la un restaurant din Cluj. De 5 ani merge in fiecare sezon de vara in Italia sa munceasca. Prima intalnire cu mama sa in bucatarie, in Italia, in calitate de sef, s-a lasat si cu lacrimi. “Au fost cateva saptamani nebune, plangeam in bucatarie sau in pauzele de odihna, pentru ca „sef mama” nu concepea sa gresesc, in sensul ca imi zicea ca poti face 10 lucruri bune, daca ai gresit numai unul e ca si cum le-ai sterge pe restul.” Faptul ca a lucrat cu mama sa in bucatarie este un vis pe jumatate implinit, deoarece isi doreste sa poata face asta si intr-o bucatarie a lor. Desi este pasionat de gastronomie, Paul a terminat Facultatea de Drept din Cluj. Isi exerseaza si calitatile de jurist la firma proprie, de masaj cervical la birou, unde se ocupa de contracte. I-ar placea sa-si deschida propriul restaurant. Desertul sau favorit este profiterolul, gateste cu drag millefoglie a la chef, o reteta propie, purcelasi de lapte si somon marinat, iar in bucatarie mizeaza pe rapiditate si atentie distributiva.

3. Rebeca Mădaș – 47 ani, bucătar
Rebeca participa la “Hell’s Kitchen” impreuna cu fiul ei, Paul Mădaș. S-a apucat de gatit de mica din dorinta de a-si ajuta mama care avea de gatit pentru cei 11 copii. La numai 10 ani a gatit singura o mancare de pastai intr-o oala de 15 litri, care a fost extrem de apreciata. Viata nu a fost foarte usoara pentru ea, dar a stiut de mica faptul ca bucataria este drumul pe care vrea sa-l urmeze. A urmat un liceu cu profil, iar in clasa a noua l-a cunoscut pe cel care avea sa-I devina sot si tata al celor doi fii. Rebeca a ajuns bucatar sef la varsta de 25 de ani si de-a lungul timpului a gatit si pentru diverse personalitati, cum ar fi Ion Iliescu sau Regele Mihai. De aproape 20 ani merge in fiecare vara in Italia, unde lucreaza ca bucatar, iar in tara este formator gastronomic. In 1997 a plecat pentru prima oara in Italia si nu a fost deloc usor sa isi lase in spate familia. Sotului ii era foarte greu sa gateasca, neavand degetele de la o mana, dar a avut parte de ajutorul lui Paul, unul dintre baieti. Acesta a avut ocazia sa isi demonstreze capacitatea de a organiza si de a conduce o bucatarie in Italia, unde Rebeca l-a luat cu ea la munca. Rebeca gateste cu placere mancaruri traditionale, de la ciorbe, la fripturi si cozonaci. Spune despre ea ca in bucatarie este organizata, serioasa si atenta.

4. Monica Popa – 38 ani, ajutor de bucătar
Experienta sa in bucatarie a inceput in urma cu 11 ani, in Spania, unde a plecat sa munceasca. A luat decizia de a parasi tara din motive financiare. La inceput a lucrat in bucatarie la spalat vase, apoi a inceput usor, usor sa invete si sa gateasca, astfel ca a lucrat si ca bucatar. Monica este casatorita de 17 ani si are doi copii, o fata de 16 ani si un baiat de 8 ani. A crescut intr-o familie modesta, cu 7 copii, ea fiind mezina, lucru care i-a adus mereu atentia si protectia fratilor mai mari. Isi aminteste ca parintii munceau mult pentru a putea hrani 7 copii si inca din primii ani de viata ea fost ingrijita de sora sa mai mare. Monica simte ca la “Hell’s Kitchen” poate primi o sansa de a-si schimba viata, de a realiza ceva pentru ea si familia ei si de a nu mai fi nevoita sa plece departe de copii, la munca. Spune ca in bucatarie invata foarte repede si stie sa se organizeze. Gateste cu placere orez, fructe de mare si preparate din carne de iepure, iar mancarea sa preferata este paella cu fructe de mare.

5. Elena Popa – 19 ani, model, student Alimentație Publică Chișinău
Elena este studenta, lucreaza ca model si are si experienta de ajutor de bucatar. A venit la preselectiile "Hell's Kitchen" pentru a fi mai aproape de visul ei, acela de a-si face o cariera in domeniul gastronomic. “Daca as castiga premiul, pentru inceput as investi in studii in domeniul gastronomic, apoi mi-as deschide un studio unde as organiza cursuri”, spune ea. La fel de mult insa i-ar placea sa lucreze pentru reviste culinare sau sa prezinte o emisiune de profil. Si, nu in ultimul rand, sa ajunga sa aiba restaurantul ei. Elena a inceput sa gateasca pentru ca ambii parintii gatesc, iar mama este specialista in cofetarie. Gateste de mica si mereu a fost curioasa sa experimenteze tot felul de preparate: “Bucataria mereu mi-a fost pe plac, de la varsta de 8 ani imi faceam singura omleta, aveam propria mea tigaie micuta in care gateam doar eu, imi placea sa gatesc pe ascuns fara ca mama sau tata sa se implice si astfel am stricat multe produse. Am inceput sa o intreb pe mama retetele, ma ajuta si imi spunea micile ei secrete culinare, astfel incat la 12 ani faceam deja singura pizza, paste, coceam tarte simple, faceam clătite.” A participat la campionatul gastronomic culinar din Moldova, unde s-a ales cu doua medalii de argint. Ca model, a castigat titlul de Miss Bikini 2014. Participa la multe prezentari de moda, a lucrat la un restaurant ca ajutor de bucatar pe linia de dulciuri si fructe. Ii place sa gateasca preparate din carne, cheesecake si salata cu ton. Spune despre ea ca este rapida in bucatarie, invata usor, este specialist in aluaturi si este plina de entuziasm.

6. Florina Pop – 29 ani, manager restaurant, doctorand
Florina a absolvit Facultatea de Agricultura, are un master in Dezvoltare Rurala si in prezent urmeaza studii de doctorat. Gatitul este marea sa pasiune, pe care a mostenit-o de la parinti, ambii obisnuind sa gateasca bine si foarte des. Isi aminteste ca in copilarie nu le lipseau de la masa mancarea proaspata si dulciurile. “De mic copil am cochetat cu bucataria si cel mai mult am invatat de la mama. La nunta fratelui meu, eu m-am ocupat de toate platourile reci si de prajiturile pentru invitati, o munca titanica, dar extrem de satisfacatoare”, spune ea. Cel mai mult ii place sa pregateasca torturi si prajituri. Spera ca in urma participarii la “Hell’s Kitchen” sa isi gaseasca un job in domeniul culinar.

7. Mălina Huszar – 27 ani, ajutor de bucătar
Mălina a terminat Facultatea de Marketing si Studii Europene, are un master in domeniu, dar lucreaza ca ajutor de bucatar. Gatitul este marea sa pasiune, pe care si-a descoperit-o atunci cand a inceput sa gateasca pentru iubitul ei de la acea vreme. Tot el a fost cel care a incurajat-o sa se angajeze in domeniu, iar acum urmeaza si cursuri de specializare. Simte ca la “Hell’s Kitchen” poate sa demonstreze ca face fata unei bucatarii de top si ca ar putea sa fie mai mult decat ajutor de bucatar. Vrea sa-si demonstreze ca are aptitudini pentru un bucatar de top. A mai lucrat in trecut ca ca ospatar sau pizzer, dar visul ei este sa ajunga chef. Gateste cu placere deserturi, salate si fripturi variate.


8. Raul Sasu – 26 ani, manager restaurant
Raul si-a descoperit placerea pentru gatit la varsta de 16 ani, cand, impreuna cu familia, s-a mutat in Italia. Acolo a urmat o scoala de bucatari si ospatari timp de cinci ani, o scoala profesionala-liceu, la care in primii trei ani a facut alternativ bucatarie si ospatarie. Acolo spune ca a invatat bazele bucatariei si a specialitatilor italienesti, dupa care, in Franta, a descoperit si tainele acestei bucatarii atat de rafinate. De-a lungul anilor a lucrat ca ospatar la restaurante si hoteluri de 3, 4 si 5 stele, apoi a ajuns MaitreD'Hotel. In prezent lucreaza ca manager de restaurant si are in sarcina comenzile de pe restaurant, organizarea de evenimente, orarul subordonatilor, contracte pentru diferite evenimente. La “Hell’s Kitchen” vrea sa arate tututor ce poate in bucatarie.

9. Eugenia Buzu – 18 ani, studentă Alimentație Publică Chișinău
La numai 18 ani, Eugenia viseaza la o cariera in domeniul gastronomic, in care si studiaza. Povesteste ca a capatat deprinderile de a gati inca de mica de la bunica sa, pe care o urmarea in timp ce cocea painea pe vatra. Cu timpul a capatat maiestria bunicii si a mamei in prepararea bucatelor si a ajuns sa fie studenta la Alimentatie Publica. A participat la Concursul Gastronomic National, unde a capatat bronzul la categoria "Carne de porc". Timp de 4 ani a fost voluntar in cadrul unui proiect international, prin care a calatorit in diferite tari si care i-a oferit posibilitatea sa ajute copiii cu dizabilitati. Vrea sa i se dea sansa de a se dezvolta frumos in domeniul culinar, iar daca ar castiga “Hell’s Kitchen” si-ar ajuta tatal in afacerea pe care o are si s-ar perfectiona pentru o meserie de bucatar. Mancarea sa favorita este friptura Chateaubriand.

10. Maria Crap – 33 ani, bucătar, proprietar restaurant Avignon, Franța
Maria este originara din Constanta, dar traieste si munceste in Franta. A inceput sa gateasca acum opt ani, cand a ajuns in Franta, dupa ce s-a casatorit (sotul sau era la vremea aceea jucator de rugby profesionist). Presedintele clubului la care activa i-a propus sa lucreze cu el. Evolutia Mariei in bucatarie a fost simpla si rapida. Dupa ce a lucrat trei ani cu acest chef, sotul sau a trebuit sa schimbe clubul si astfel s-au mutat in sudul Frantei, unde locuiesc de patru ani. Maria a facut o scoala la Avignon, in urma careia a obtinut diploma mult asteptata. Iar in timpul scolii a cunoscut mai multi chefi cu care a colaborat, la finalul cursurilor primind si o oferta de munca. Dupa un an de zile a avut marea sansa de a-si deschide propriul restaurant, unde isi rasfata in prezent clientii cu preparate proprii. In tot acest timp a adus pe lume si trei copii: din prima sarcina are doua fetite gemene, in varsta de 5 ani si jumatate, iar mezinul are un an si jumatate. Preparatele pe care adora sa le gateasca sunt sarlota de andive si St. Jacques, dar si Bouillabaisse.

11. Florian Ardeleanu – 25 ani, commis chef
Dupa 10 ani de sport de performanta – polo – Florian a ales sa renunte la o cariera in domeniu si s-a dedicat bucatariei. Nu se putea intretine singur si era in cautarea unui job cand I s-a propus un loc intr-o bucatarie profesionista. Gatise numai pentru el, acasa, dar a acceptat provocarea. Apoi s-a ivit ocazia de a pleca in strainatate si astfel a ajuns sa fie chef de partie in Marea Britanie. “In bucatarie am intrat pentru ca am simtit ca e singura meserie care mi se potriveste si am facut-o din placere. Am lucrat in strainatate in restaurante Michelin si 2AA, cred ca am un spirit competitiv si maleabil pentru ca am reusit in trei ani sa avansez de la kitchen porter la demi chef de partie”, spune el. La numai 24 de ani a devenit tatic, acesta fiind cel mai fericit moment din viata sa. S-a intors in Romania pentru a participa la “Hell’s Kitchen”, in vreme ce prietena sa lucreaza in Scotia. Dupa terminarea show-ului spune ca isi va lua si fetita in strainatate, insa daca va castiga “Hell’s Kitchen” are de gand sa se stabileasca in tara si sa evolueze in domeniul culinar.

12. Gabi Tănăsoiu – 33 ani, inginer
Inginer de meserie, Gabi este pasionat de gatit si viseaza nu numai sa aiba propriul restaurant, ci si sa duca la bun sfarsit o idee mai veche de a face turul tarii pe motocicleta, cu opriri in diverse locuri in care sa gateasca, un fel de “grill bikers”, dupa cum spune el. Gabi a inceput sa gateasca atunci cand a plecat la facultate. Gatitul este una dintre activitatile care ii ofera cele mai mari satisfactii: de la bucuria care se poate citi pe fata oamenilor cand savureaza o masa buna, pana la diferitele premii pe care le-a castigat la concursurile de gatit. A invatat sa gateasca de la mama lui, apoi de la un prieten foarte bun, iar bucatarul care l-a inspirat este Jamie Oliver. Acasa, sotia nu gateste, astfel ca aceasta activitate ii revine lui. Cel mai mult ii place sa gateasca preparate italienesti. Are doua motoare si cateva concursuri culinare castigate – locul trei la un campionatul national de gratar, doua medalii, una de argint si una de aur, la Arad , la campionatul international de gatit in aer liber. Gateste cu placere vita, ciorbe si ciuperci salbatice pentru ca ii amintesc de copilarie.

13. Liviu Silaghi – 25 ani, pizzer, student Genetică

Liviu a descoperit ca ii place sa stea in bucatarie cand era foarte mic. Inca de la 4 ani a inceput sa-si ajute mama sa gateasca budinci, crème, prajituri. Poate si de aceea deserturile sunt felurile sale preferate de mancare. Cu toate acestea, este renumit pentru blatul de pizza pe care il prepara singur. Inainte de a intra la facultate, Liviu a muncit in agricultura in strainatate, in Italia, Spania si Germania. Intors acasa, a intrat la facultate la Timisoara si a inceput sa aiba diverse locuri de munca in hypermarketuri, la un restaurant de tip fast-food, ospatar. Cel mai bine insa spune ca ii iese blatul de pizza.

14. Angela Tini – 55 ani, ajutor de bucătar
Angela lucreaza de opt ani de zile in Italia, ca ajutor de bucatar. A plecat acolo dupa un divort si cateva incercari de a pune pe picioare in tara diverse afaceri. Nu s-a ferit niciodata de munca, mai ales ca viata a adus-o in cele mai neasteptate situatii. In anii ’90 a divortat dupa 13 ani de casatorie si s-a vazut nevoita sa isi creasca singura baiatul. A pierdut atunci totul, pentru ca fostul ei sot a plecat si a luat cu el tot ceea ce realizasera impreuna. Dupa trei afaceri esuate, Angela a luat decizia de a pleca in Italia. A inceput cu spalatul vaselor si curatenie si a ajuns la scurt timp sa munceasca in restaurant ca ajutor de bucatar. Practic a furat meserie in timp ce spala vasele si ii privea pe ceilalti bucatari. I-ar placea sa aiba afacerea ei si sa poata profesa in tara. Gateste cu mare placere peste si fructe de mare.

15. Liviu Burghelea (Frankie) – 26 ani, game tester
“Imi place mancarea. Imi place sa fac mancare buna, complicata, condimentata, simpla, romaneasca, asiatica, thailandeza”, asa isi incepe Frankie povestea. Tocmai pentru ca ii place sa manance mancare buna s-a si apucat de gatit. La inceput nu stia nici macar sa faca un ou ochi, insa o emisiune culinara i-a schimbat perspectiva asupra gatitului. “Imi aduc aminte ca am vazut o emisiune in care doi chefi aflati la o proba sub presiune faceau niste clatite spectaculoase pentru a putea ramane in competitie. Ambii au facut clatite cu ficatei. Ceva banal, dupa parerea mea. Atunci am cautat pe net retete cu clatite si m-am apucat sa gatesc... am facut niste clatite cu chilli, ficatei si spanac, gratinate cu branza si mac.” Usor, usor a inceput sa gateasca si sa se perfectioneze si, desi nu a lucrat intr-o bucatarie profesionista, toti cei care au gustat din preparatele lui il lauda si ii spun ca ar trebui sa se faca bucatar. Simte ca gatitul il reprezinta, iar felurile cu care impresioneaza sunt cele pe baza de carne de orice fel, tataki tuna, lava cake. Este un mare fan al show-ului “Hell’s Kitchen” si vrea sa demonstreze ca poate face fata chefilor pana la sfarsit. Si-ar dori sa isi deschida un restaurant al lui, mai précis un steakhouse.

16. Micky Păuna – 36 ani, artist liric, bucătar
Angajat al Filarmonicii Banatul Timisoara, unde canta vocal in corul institutiei, Micky s-a nascut intr-o familie de artisti. De la o varsta foarte frageda, parintii l-au introdus in lumea muzicii (tatal este concert-maestru al Operei Romane din Timisoara, iar mama violonista la aceeasi institutie) si l-au "rasfatat" cu o diversitate extrema de obiceiuri si preparate culinare. Prin evenimentele la care a luat parte, fie in tara, fie in strainatate, a putut cunoaste cultura culinara variata a lumii. A inceput sa gateasca in momentul plecarii la facultate. In scurt timp a ajuns sa organizeze festinuri adevarate cu programari de saptamani in avans din partea colegilor si a profesorilor. Odata cu terminarea facultatii si revenirea in orasul natal, hobby-ul a inceput sa devina tot mai mult pasiune, iar si pasiunea a devenit un tel in viata. Desi viata profesionala ii ocupa foarte mult timp, la un moment dat a decis ca este vremea sa treaca in categoria bucatarilor profesionisti, ceea ce s-a si intamplat. A inceput sa tina foarte multe seminarii de gatit, multe cine private, intalniri culinare. Asa a ajuns sa faca un mix de entertainment, combinand muzica cu arta culinara.

17. Tudor Gabriel – 36 ani, șomer
Tudor a ajuns la “Hell’s Kitchen” intr-un moment de reconfigurare a vietii. Pasionat de bucatarie, simte ca ar putea folosi aceasta abilitate pentru a o lua de la zero. Plecat la 18 ani din tara, a inceput sa gateasca la inceput din nevoie, apoi din pasiune, A schimbat multe joburi, a pus pe picioare numeroase afaceri in diverse domenii, dar a si pierdut foarte multe din cauza unui hobby costisitor: jocurile de noroc. Prima oara a muncit intr-o bucatarie profesionsita in Viena, unde a inceput ca spalator de vase, avansand apoi in diverse posturi. A lucrat in Germania, Austria, Franta, Belgia. Stie cum sa puna pe picioare o afacere, numai ca aproape toate firmele pe care le-a infiintat au ajuns la zero in urma jocurilor de noroc. Are un baiat in varsta de 3 ani, iar sotia sa mai are un copil din casatoria anterioara, in varsta de 8 ani. Tot jocurile de noroc i-au adus si doua divorturi. Pasionat de arta culinara, crede ca participarea la aceasta emisiune este o noua sansa pentru el si familia lui, pe care vrea sa o recastige. Si-ar dori sa isi duca copiii intr-o vacanta si sa-si poata plati datoriile. Gateste cu mare placere gulas de cartofi unguresc, sote de ficat de porc si supa crema de usturoi.

18. Adriana Ivan – 29 ani, administrator cafenea
La numai 29 de ani, Adriana detine o cafenea pe care viseaza sa o poata transforma la un moment dat in cofetarie. Gateste cu placere deserturi, astfel ca daca ar castiga “Hell’s Kitchen” nu ar sta pe ganduri si ar deschide propriul laborator si, in plus, si un restaurant. Si-a lasat deoparte afacerea pentru a veni in emisiune. A lucrat ca barman, sef de sala timp de sapte ani, ospatar. Pasiunea pentru gatit a descoperit-o din curiozitate, in timp ce lucra ca ospatarita. De cate ori intra in bucatarie, era fascinata de chef si ajutoarele lui. A urmat un an de zile de munca voluntara in bucatarie si astfel a descoperit ca adora sa gateasca si, in special, sa faca deserturi. Adriana a avut curajul sa indrazneasca sa viseze atat de mult incat sa creada ca poate sa isi deschida o cafenea cu banuti foarte putini. Se chinuie acum sa isi tina afacerea profitabila si spera sa o poata dezvolta pe viitor. Mancarea ei preferata este risotto cu legume.

19. Michael Pascale – 27 ani, chef
Michael a inceput sa gateasca din copilarie impreuna cu mama sa. A urmat cursuri de specializare in gastronomie frantuzeasca atunci cand s-a stabilit in Franta. In 1994 a plecat impreuna cu parintii lui. Tatal este rugbyst si mama gimnasta. Mai are o sora, Cristina, in varsta de 29 de ani. S-a mutat cu parintii in Normandia prima data si apoi au inceput sa se mute intai in sudul Frantei, apoi in Anglia, apoi in Alpi, apoi la Paris. Mama locuieste in prezent in Normandia, unde preda gimnastica ritmica si tatal este in Alpi, unde lucreaza ca inginer, in vreme de sora lui Michael este profesoara de inot in Franta. Parintii sunt divortati, au divortat la 2 ani dupa ce au plecat din Romania, iar dupa divort Michael a ramas cu tatal lui si sora lui cu mama. La 15 ani Michael a urmat o scoala de contabilitate, dar s-a lasat de ea pentru ca nu I se potrivea. A ajuns la Saint Tropez ca ajutor de bucatar. Apoi a incercat sa ajunga bucatar insa si-a dat seama ca in Franta fara studii nu va reusi sa faca nimic. Asa ca s-a intors in Normandia si si-a luat diploma de bucatar. A inceput apoi sa lucreze ca chef de partie timp de un an si jumatate. De trei ani si jumatate lucreaza ca chef. S-a hotarat sa se intoarca in Romania sa incerce si aici o cariera in domeniu. A avansat foarte repede in Franta si a ajuns destul de departe pentru varsta lui. Visul lui este sa aiba restaurantul propriu, in care sa serveasca mancare sanatoasa.

20. Iana Ştifura – 19 ani, bucătar, studentă la Alimentație Publică Chișinău
Iana este studenta la Alimentatie Publica si a experimentat deja munca intr-o bucatarie profesionista. In calitate de bucatar sef s-a ocupat de onorarea comenzilor din restaurant, a gatit bussines lunch-uri, a intocmit fise tehnologice, a fost responsabila de procurarea produselor. Pasiunea pentru gatit a dobandit-o de la mama sa, cu care isi petrecea mult timp in bucatarie. Prima data a gatit la numai 6 ani. Isi doreste sa isi extinda cunostintele culinare si sa isi construiasca o cariera in acest domeniu. Prima oara a urmarit varianta “Hell’s Kitchen” din Rusia si si-a dorit pe loc sa participe si ea, astfel ca nu a stat pe ganduri si s-a inscris la preselectiile pentru Romania, mai ales ca viseaza sa se stabileasca aici. Daca ar castiga, si-ar ajuta familia care momentan nu are o casa si ar urma cursuri culinare in Romania.

În articolul
Va fi bătaie mare în bucătăria "Hell's Kitchen"! Cine sunt cei 20 de concurenţi!
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Scene șocante în Mureș! Un cortegiu funerar a fost alergat de un urs, în apropierea unei păduri. Oamenii au fugit pentru a-și salva viața / VIDEO
Stiri interne • la 12:38
Scene șocante în Mureș! Un cortegiu funerar a fost alergat de un urs, în apropierea unei păduri. Oamenii au fugit pentru a-și salva viața / VIDEO
  • Un urs a stârnit panică la o înmormântare în Mureș
  • Oamenii au plecat acasă imediat după ce l-au văzut
Paste de post. 2 rețete de sosuri delicioase
Retete • la 12:35
Paste de post. 2 rețete de sosuri delicioase
  • Paste de post
  • Rețete delicioase
Tablou evaluat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Anglia, găsit în România. A fost luat în timpul pandemiei
Actualitate • la 12:17
Tablou evaluat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Anglia, găsit în România. A fost luat în timpul pandemiei
  • Tablou de 2 milioane de euro, furat din Anglia, găsit în țara noastră
  • Ce a anunțat Poliția Română
Imagini emoționante de la priveghiul lui Costel Corduneanu! Dan Bursuc, o coroană imensă de flori, în memoria interlopului / VIDEO
Showbiz intern • la 12:07
Imagini emoționante de la priveghiul lui Costel Corduneanu! Dan Bursuc, o coroană imensă de flori, în memoria interlopului / VIDEO
  • Dan Bursuc, o coroană imensă de flori la priveghiul lui Costel Corduneanu
  • Imagini emoționante
Trei zodii care s-au născut să devină milionare. Nimic nu poate să se opună în calea destinului lor
Horoscop • la 12:04
Trei zodii care s-au născut să devină milionare. Nimic nu poate să se opună în calea destinului lor
  • Trei zodii devin milionare în această viață
  • Destinul își face treaba în locul lor
Tatăl lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, tatuaj în memoria fiului său. Bărbatul este sfâșiat de durere / FOTO
Stiri interne • la 11:40
Tatăl lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, tatuaj în memoria fiului său. Bărbatul este sfâșiat de durere / FOTO
  • Tatăl lui Sebi, tânărul omorât de Vlad Pascu, tatuaj în memoria băiatului său
  • Ce și-a tatuat bărbatul pe braț
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
recomandare pe observatornews.ro
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
recomandare pe as.ro
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
recomandare pe antena3.ro
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
recomandare pe antena3.ro
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
ȘOC! Ce face Kate Middleton când nu e filmată! IREAL: a fost dată de gol, ce s-a...
recomandare pe playtech.ro
ȘOC! Ce face Kate Middleton când nu e filmată! IREAL: a fost dată de gol, ce s-a...
De ce să nu mai pui coji de portocale la rădăcinile plantelor. Specialiştii în grădinărit spulberă acest mit
recomandare pe playtech.ro
De ce să nu mai pui coji de portocale la rădăcinile plantelor. Specialiştii în grădinărit spulberă acest mit
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
recomandare pe redactia.ro
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
recomandare pe redactia.ro
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
recomandare pe Ciao.ro
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
recomandare pe bzi.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Acum s-a aflat! Care este diferența între cei mai săraci și cei mai bogați români
recomandare pe dailybusiness.ro
Acum s-a aflat! Care este diferența între cei mai săraci și cei mai bogați români
Este alertă în România! Vremea se schimbă radical
recomandare pe dailybusiness.ro
Este alertă în România! Vremea se schimbă radical
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
recomandare pe Jurnalul.ro
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
recomandare pe a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
Close