VIDEO / Când va avea loc următorul mare cutremur în România! Gheorghe Mărmureanu a făcut anunțul

Cutremur / Declarații Gheorghe Mărmureanu © spynews

Directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a vorbit pe larg despre când va fi următorul mare cutremur în țara noastră. 

Gheorghe Mărmureanu a făcut o declarație care liniștește populația țării cu privire la un cutremur mare care ar putea avea loc în România.

"Există o anumită distanţă în timp, egală pentru toate. Urmează ca marele cutremur să fie după 2040. Asta este. Există o realitate fizică. Dacă socotim 64 de ani de la cutremurul din 1977 rezultă 2041. Acesta este marele cutremur care poate fi în Vrancea. Nu o spun eu, asta rezultă din calcule. Nu poate fi un cutremur mai devreme, dar nu aş vrea să fiu director atunci la institutul pe care îl conduc acum", a sspus Gheorghe Mărmureanu, conform adevarul.ro. 

Studiul lui asupra unui viitor cutremur mare este bazat pe calcule istorice despre marele seisme. Acestea au avut loc la intervale de 37 de ani, 64 de ani sau 102 ani.

Primul cutremur mare a avut loc pe 12 iunie 1701, de 7,5 grade pe scara Richter. Următorul cutremur mare a avut la 11 iunie 1738, a avut 7,7. Al treilea cutremur a avut loc pe 26 octombrie 1802, considerat cel mai mare, având 7,9 grade Richter. Pe 23 ianuarie 1838 a avut loc un cutremur de 7,5 grade Richter.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro