VIDEO / Din nimic a făcut un adevărat IMPERIU! Simona Halep, avere uimitoare din tenis
Publicat pe 16.05.2017 la 12:35 Actualizat pe 16.05.2017 la 12:43
Simona Halep a câştigat pentru a doua oară turneul de la Madrid, după ce a participat în trei finale. Povestea ei de viaţă este impresionantă. Tatăl ei a făcut adevărate sacrificii pentru ca fiica lui să ajungă pe culmile succesului.
Simona Halep a câştigat pentru a doua oară turneul de la Madrid, după ce a participat în trei finale. Povestea ei de viaţă este impresionantă. Tatăl ei a făcut adevărate sacrificii pentru ca fiica lui să ajungă pe culmile succesului.
Simona s-a născut pe 27 septembrie 1991 într-o familie de aromâni în orașul Constanța. Tatăl ei, Stere, un fost jucător de fotbal la echipa Săgeata Stejaru, deținea o fabrică de lactate. Ea a început să joace tenis la patru ani, atunci când o antrena fratele ei mai mare, iar la vârsta de 6 ani ajunsese să practice zilnic acest sport. Familia a fost mereu în spatele ei, ea este şi cea care a îndreptat-o spre tenis, dar nu a forţat-o, după cum spun şi ea şi părinţii. Stere Halep şi-a dorit ca orice din copiii lui să devină sportiv, pentru că el nu-şi împlinise visul de fotbalist. Aşa că întâi l-a dus pe Nicuşor, fiul cel mare, la tenis, dar băiatul a renunţat şi s-a concentrat pe şcoală. În Simona a regăsit, cu mândrie, ceva din talentul şi abilităţile lui sportive şi spune despre ea că e făcută pentru sport, precizează Antena Stars.
Cel care a observat-o pe Simona a fost antrenorul Ioan Stan. A văzut-o cum se mişcă pe teren, aşa că a chemat-o la cursuri de iniţiere, de două ori pe săptămână. Apoi i-a predat ştafeta unui fost elev de-al său, Nicuşor Ene, cu care Simona a început să lucreze zilnic. La şapte ani, prindea toate loviturile, iar de la opt au început primele concursuri, primele finale jucate şi primele turnee câştigate.
În primii ani de antrenamente intense şi concursuri, tatăl tenismenei a reuşit să-i asigure tot ce avut nevoie, cum ar fi echipamente de calitate, antrenori cu care să lucreze individual, dar şi posibilitatea de a merge la concursuri. Nu i-a fost mereu uşor şi, la un moment dat, a fost nevoit să se împrumute. De la 15 ani, Simona a primit sprijinul lui Corneliu Idu, un afacerist care în 2002 a înfiinţat o şcoală de tenis în Constanţa. În următorii doi ani, Idu i-a plătit toate deplasările şi antrenamentele.În presă au apărut informaţii conform cărora printre cei care au ajutat-o pe Simona în perioada grea se numără şi Gică Hagi, care ar fi împrumutat familiei Halep suma de 500 de mii de euro, dar tenismena neagă vehement.
"Am jucat foarte multe turnee la juniori, până pe la 18 ani am tot jucat. La 14 ani am hotărât că trebuie să fac tenis de performanţă, că îmi doresc să fac tenis de performanţă, până atunci am luat-o ca pe o joacă, dar după mi-am dat seama că acesta este drumul meu în viaţă, că nu prea ştiu să fac altceva, decât tenis, pentru că asta am făcut de la patru ani şi jumătate." a declarat Simona Halep.
Cea mai mare performanţă a junioratului a fost în iunie 2008, când încă nu împlinise 17 ani, Simona a câştigat primul mare premiu, titlul la Roland Garros şi locul 1 mondial. Atunci i-a atras atenţia şi Virginiei Ruzici, care a văzut în ea potenţial de Top 10 mondial. La începutul anului 2009, Halep a ajuns în finala ITF de la Malarska, unde a fost, însă, învinsă de Tatjana MAlek. Abia în august, românca a câştigat turneul ITF de 25 de mii de dolari de la Maribor. În ianuarie 2010, a participat la Openul Australian, dar a fost eliminată încă din primul tur al calificărilor.
Prima mare performanţă într-un turneu WTA a fost atinsă la competiţia din luna aprilie 2010 de la Marbella, Spania. Venită din calificări, Halep a ajuns până în sferturile de finală
Anul 2011 a început pentru Halep cu un sfert de finală în turneul de la Auckland, meci pierdut însă în faţa belgiencei Yanina Wickmayer. La Australian Open s-a calificat până în turul al treilea, cea mai bună performanţă la Melbourne, dar a fost eliminată în turul trei.
În 2012, a ajuns până în turul 3 la Indian Wells şi la Miami şi în semifinale la Brussels.
În 2013, Simona Halep a câştigat primul turneu WTA. În luna iunie a câştigat turneul de la Nürnberg, apoi pe cel de la Den Bosch, desfăşurat pe iarbă şi a devenit astfel prima româncă din istoria tenisului ce câştigă două turnee la rând pe suprafeţe diferite. Românca a fost nevoită să înfrunte nu doar o jucătoare redutabilă, ci şi o puternică durere la spate, din cauza căreia a avut nevoie de trei ori de intervenţia medicilor. Nu s-a lăsat! Simona a urcat pe locul 3 în clasamentul mondial WTA, cea mai de sus poziţie deţinută vreodată de vreo jucătoare de tenis din România!
În 2015, cariera Simonei Halep a mers excelent. A început anul cu trofeul de la Shenzen, al nouălea. Apoi, a câştigat la Dubai şi la Indian Wells trofeele cu numărul 10 şi 11, iar turneul american a fost şi cel mai important al carierei. Şi următorii doi ani au fost plini de succes pentru românca noastră. În ultimii doi ani, Halep a mai obţinut încă trei trofee, după ce a câştigat a doua oară consecutiv Madrid Open. De la sfârșitul anului 2014 Simona Halep este antrenată de Victor Ioniță, fostul antrenor al Soranei Cîrstea. Începând cu turneul american de la Indian Wells din 2015, Halep este antrenată de Darren Cahill.
Halep este singura jucătoare de tenis din lume care a reuşit performanţa de a se califica de trei ori în finala turneului de la Madrid, organizat chiar de Ion Ţiriac. Tenismena nu se opreşte aici şi vrea să cucerească trofeu după trofeu, după ce a ajuns din nou pe locul patru în clasamentul WTA. Se pare că Ţiriac o susţine enorm pe tenismena româncă, dar în acelaşi timp o şi critică, de fiecare dată când consideră. Putem spune că este omul din umbră care o sprijină atunci când are nevoie.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.
C.P.