VIDEO / Ileana Stana Ionescu, fără cuvinte după moartea Stelei Popescu: "Mă doare inima, mă doare sufletul, mă doare tot"
Publicat pe 23.11.2017 la 18:40 Actualizat pe 23.11.2017 la 18:56
Îndrăgita actriță Stela Popescu a murit. A fost găsită în curtea casei sale fără suflare. La scurt timp de la aflarea cumplitei vești, Ileana Stana Ionescu a oferit o declarație pentru emisiunea Acces Direct, în care a vorbit despre prietenia ei cu regretata actriță.
Îndrăgita actriță Stela Popescu a murit. A fost găsită în curtea casei sale fără suflare. La scurt timp de la aflarea cumplitei vești, Ileana Stana Ionescu a oferit o declarație pentru emisiunea Acces Direct, în care a vorbit despre prietenia ei cu regretata actriță.
Ileana Stana Ionescu și-a găsit cu greu cuvintele. Cu durere în sufletul și-a exprima regretul cu privire la această pierdere imensă.
"Sunt profund răvășită, nu am cuvinte să vă exprim starea mea, îmi este foarte greu... Pot să vă mărturisesc că sunt în neputință de a face o declarație cu privire la dispariția Stelei. Este o pierdere imensă, este o pierdere care nu are niciun fel de asemănare, mă doare inima, mă doare sufletul, mă doare tot", a spus Ileana Stana Ionescu.
Actriţa Stela Popescu a fost găsită de SMURD, în curtea casei ei, ea nemaiputând fi resuscitată. Actriţa avea 81 de ani şi zilele trecute a fost premiată la un eveniment monden. În aceste momente, în casa actriţei sunt momente tulburătoare. Cei care au găsit-o în curte nu pot crede că marea actriţă Stela Popescu a avut o astfel de moarte.
Conform surselor noastre, actriţa a alunecat pe covoraşul de la intrare, a căzut, s-a lovit la cap şi a murit. La faţa locului a sosit un echipaj SMURD, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru ea. Şi Poliţia a ajuns la locuinţa actriţei.
Despre marea actriţă Stela Popescu
Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov, conform Wikipedia. În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru. La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an.
Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase". În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în 2017. În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puțin timp după divorțul de Dan Puican.
Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema. La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase". Pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" și pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu a strălucit în piese precum "Omul care a văzut moartea", "Mama Boema", "Boema, slăbiciunea mea" etc. A jucat 18 ani în "Preșul", 12 ani în "Pețitoarea" și 10 ani în "Plicul". A avut șansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.
Între anii 1971 și 1979 face cuplul, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela - Alexandru Arșinel, care a început în 1979, acesta a fost garanția umorului de calitate.
În 1958, debutează în cinematografie în pelicula "Alo? Ați greșit numărul". A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), "Pe malul stîng al Dunării albastre" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988), etc.
Stela Popescu a făcut o carieră și în televiziune. A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru și emisiuni de divertisment, reușind să transmită ceva din spiritul satiric și contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihăescu. TVR a scos pe piață DVD-urile "O stea printre stele" (2006) și "Stela și Arșinel" (2005) care reunesc o parte dintre aparițile televizate ale Stelei Popescu.
Începând cu jumătatea anilor '90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea și Național TV
A jucat în serialul "Cuscrele" (2005-2006) precum și în telenovelele "Râzboiul sexelor" (2007-2008), "Regina" (2008-2009) și "Aniela" (2009-2010) în rolul Coanei Chiva. În 2011 a revenit în telenovela "Iubire și Onoare".
Astăzi, 23 noiembrie 2017, marea actriţă Stela Popescu a fost găsită moartă.
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.