VIDEO / Un scriitor de la noi, în lacrimi la tv: "A fost norocul meu că a divorţat de mama mea"

Astăzi, George Stanca împlineşte 70 de ani. © Sursa foto: captură Antena Stars

Un scriitor contemporan nu şi-a putut stăpâni lacrimile când prezentatoarea Florentina Fântânaru l-a întrebat de ce persoană care nu mai e printre noi îi e cel mai tare dor. El a răspuns că de tatăl vitreg şi a făcut mărturisiri emoţionante despre povestea de iubire dintre acesta şi mama sa.

George Stanca a spus că cel mai mult simte lipsa tatălui său vitreg, nea Mărin.

"De ce începi iar? Deja îmi vine să plâng... tata! Tatăl meu vitreg, nea Mărin. Ştii unde să loveşti fir-ai ți tu să fii! M-ai mai lovit o dată, dar te iert (...). Încep să-l compar cu Iisus – deci un om de-o bunătate, de-o corectitudine şi de-o frumuseţe sufletească absolut extraordinară. (...) A fost norocul meu Nicolae Stanca – tatăl meu biologic – a divorţat de mama mea. A fost norocul vieţii mele. (...) El a fost primul iubit al mamei mele, a apărut golanul de Stanca şi a cucerit-o şi m-a făcut pe mine, a plecat golanul de Stanca. Şi nea Marin a reluat iubirea – numai de aici se vede cât de bun era, a şters totul şi a reluat, mama l-a trădat. Şi a reluat iubirea lui cu mama, fără să se întâmple nimic.", a  declarat George Stanca în cadrul emisiunii "Dincolo de aparenţe" de la Antena Stars.

Acum câțiva ani, presa a anunțat că George Stanca este singurul român condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru plagiat. El a fost ddeclarat vinovat pentru faptul că a plagiat "Jurnalul" lui Lev Tolstoi.

George Stanca este poet și publicist. Este fiul Anișoarei și al lui Nicolae Stanca, economist. El s-a născut pe 7 mai 1947, Buftea.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.


facebook whatsapp twitter pinterest