VIDEO / Vie în Iad! Supravieţuitoarea masacrului din orfelinat: „Eram mâncaţi de şobolani, de frig, ne spăla cu apă rece”

+4 click pentru
galerie

Sîrmanca Beladi, femeia salvată din orfelinat © captură Antena 1

La puţin după revoluţia din 89, Occidentul avea să fie şocat de imaginile din orfelinatele din România. Unul dintre cele mai crunte regimuri, un lagăr al copiilor, a fost la Spitalul Cighid, din Bihor, acolo unde erau trimişi pruncii consideraţi irecuperabili. 136 de copii au murit. De boalã, foame, frig, indiferență. Povestea unui copil orfan care a supravieţuit ororilor de la Cighid. Sîrmanca Beladi are acum  33 de ani şi răni în suflet ce nu se vor vindeca niciodată.

Citeşte şi VIDEO / Amanda, tânăra de 21 de ani care a fost trimisă la prostituţie de părinţii adoptivi, vrea să moară! A fost abandonată a doua oară

După ce aceste imagini ale groazei au făcut înconjurul planetei și au șocat tot mapamondul, conducerea căminului-spital a fost schimbată imediat, iar omul desemnat în funcția de director a fost medicul Pavel Oarcea care, din clipa în care a pășit în Castel, a ajuns să fie iubit de zecile de suflete cărora le-a oferit cel mai de preț dar: șansa la VIAȚĂ!

"Eram trimişi să murim acolo. Asta este salonul 8 în care am dormit, am suferit, am îndurat. Au murit foarte mulţi şi de aici. Lucreţia a murit. (...) Visez în fiecare noapte, plângeam toţi de frig, de foame", a povestit Sîrmanca Beladi.

Dovadă că acolo au pierit 136 de suflete e cimitirul. Un cimitir al îngerilor fără stăpâni pe această lume. Un spaţiu mărginaş, cu cruci albe, fără nume şi înalte cât un copil. Sunt ţinute la un loc de un gard făcut din zăbrele albe, ruginite, adunate de la mai multe pătuțuri. E locul care îi dă fiori de gheață Sîrmancei. Nu doar pentru că acolo sunt toți cei alături de care a copilărit, ci pentru că acolo putea să fie și ea.

Sîrmanca Beladi a reuşit să-şi refacă viaţa. Este căsătorită de 17 ani şi are doi copii, Pavel şi Maria. 

„Aveam 3 ani când am ajuns la Cighid. Am stat 13 ani. Eram chinuiţi. Foarte chinuiţi. Eram mâncaţi de şobolani, de frig, ne spăla cu apă rece. (...) Mi-aş fi dorit să fiu adoptată. (...) Am avut un sentiment de ură, dar o iert, pentru că mi-a dat viaţă. Nu a avut suficienţi bani. Eram bolnavă, aveam puroi şi nu a avut condiţii. Acum o înţeleg pe mama, cu toate că nu am crescut cu ea”, a povestit Sîrmanca Beladi, în platoul „Acces Direct”.

Un telespectator, emoţionat până la lacrimi de durerea prin care Sîrmanca Beladi a trecut de-a lungul vieţii, a luat decizia de a dona ei şi familiei sale o casă. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.V.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro