Vine prăpădul! Vremea se schimbă radical. Cod galben de ninsori şi viscol, până luni noaptea

Vine prăpădul! Vremea se schimbă radical. Cod galben de ninsori şi viscol, până luni noaptea © Arhivă

Meteorologii au transmis o atenţionare de ultim moment de vremea rea, valabilă până la începutul săptămânii viitoare. Administraţia Naţională de Meteorologie a precizat că începând de sâmbătă, 4 ianuarie, de la ora 17.00 şi până luni, 6 ianuarie, la ora 22.00 se vor înregistra ninsori, vânt putermic, iar în unele zone este posibil să se formeze şi polei.

Sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș. Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

Cod galben de ninsori şi viscol la munte, până luni, 6 ianuarie, la ora 06.00

Un cod galben de ninsori şi viscol a fost anunţat şi la munte. Acesta intră în vigoare astăzi, la ora 18.00, şi este valabil până luni, la ora 06.00.

La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65...75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 90...100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.  

Cod galben de vânt, valabil de pe 05 ianuarie, ora 09:00, până pe 06 ianuarie, ora 06:00

Meteorologii au mai anunţat un cod galben de vânt, de această dată, care va intra în vigoare duminică dimineaţă şi va rămâne emis până luni dimineaţă, în zona Moldovei.

În intervalul menționat, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 - 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro