Campanie de conștientizare, organizată de Poliția Română. Gestul oamenilor legii înainte de schimbările din Codul Rutier. VIDEO

+6 click pentru
galerie

Campanie de conștientizare, organizată de Poliția Română. Gestul oamenilor legii înainte de schimbările din Codul Rutier. VIDEO © Spynews.ro

Schimbările în Codul Rutier vor fi puse în aplicare în scurt timp, iar polițiștii au început deja să ia atitudine în fața cetățenilor.

A avut loc o campanie de conștientizare asupra pericolului: folosirea telefonului de către șoferii aflați la volan. Amenzile sunt usturătoare și, începând cu data de 12 octombrie, noua lege interzice total folosirea telefoanelor mobile la volan. Totodată, sunt vizate și alte dispozitive cu funcție de redactare foto, video, dar și text, precum tabletele, camerele foto sau reportofonul. 

Cei care nu se supun legii și aleg să folosească telefonul mobil în timp ce conduc vor plăti scump, la propriu. Așadar, acești șoferi vor primi patru puncte de penalizare și o amendă de 820 de lei. În trecut, șoferii care foloseau telefonul mobil în timp ce erau la volan plăteau o amendă de 410 de lei. Șoferii trebuie să folosească un sistem hands-free atunci când efectuează apeluri când șofează.

Mai mulți polițiști de la Poliția Rutieră au demarat o campanie de conștientizare pentru șoferii care încă nu s-au informat cu privire la schimbările Codului Rutier. Oamenii legii au împărțit mai multe pliante șoferilor din trafic, în care erau scrise toate informațiile. 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro