Ce au făcut medicii supravieţuitori ai accidentului aviatic din Apuseni la un an de la tragedie! "A fost foarte agitat şi se pregătea pentru..."

În accidentul aviatic din Apuseni, din 20 ianuarie 2014, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion

A trecut un an de când viaţa lor a atârnat de un fir de aţă. Medicii Radu Zamfir, Valentin Calu şi Sorin Ianceu au supravieţuit miraculos din accidentul aviatic din Apuseni, de acum un an. SPYNEWS i-a surprins în ipostaze inedite pe cei trei, ieri, chiar în ziua în care s-a împlinit un an de când au trăit coşmarul vieţii lor.

Încă de la prima oră, medicul Radu Zamfir a plecat de acasă direct către spitalul Fundeni. Uşor îngândurat, supravieţuitorul a vorbit la telefon în permanenţă. Imediat ce a ajuns la locul de muncă, Zamfir s-a oprit şi a discutat cu ruda unui pacient, pe care l-a invitat chiar în maşina lui, transformată într-un cabinet ad-hoc, pentru a se feri de privirile indiscrete ale curioşilor.

Apoi, totul a decurs normal, ca în orice zi de lucru. A mers la vizită prin saloane, apoi a mai stat de vorbă cu alţi pacienţi. A glumit cu câțiva colegi pe care i-a întâlnit pe culoare, iar la un moment dat a devenit brusc serios, rememorând parcă ziua de 20 ianuarie 2014, atunci când pleca într-o banală cursă cu avionul încheiată cu două tragedii.

Totuși, a încercat să mascheze faptul că ar fi emoţionat sau că gândul îi zbura la Aura Ion - studenta care în urmă cu exact un an îl însoţea în misiunea de recoltare a organelor şi care a murit în accidentul aviatic din Apuseni - sau la pilotul Adrian Iovan, cel care și-a dat viața încercând să îi salveze pe pasagerii aparatului de zbor.

Puţin după ora 16.00, medicul Zamfir a coborât în parcarea spitalului și a mers la portbagajul maşinii sale de unde a luat un rucsac, semn că se pregătea de o gardă lungă. Apoi a intrat a spital și nu a mai ieșit.

Se pare că medicul Zamfir a avut un an bun, dovadă fiind noua maşină pe care o conduce

Şi-a lăsat pacienţii pentru a-i comemora pe Aura Ion şi Adrian Iovan

În urmă cu un an, medicul chirurg Valentin Calu era la un pas de moarte, însă viaţa i-a mai dat o şansă. Ieri, în semn de recunoştinţă, bărbatul s-a învoit preţ de câteva ore de la spitalul la care profesează pentru a fi alături de familiile eroilor din Munţii Apuseni. Ieri dimineaţă, reporterii SPYNEWS.ro au stat de vorbă cu câţiva dintre pacienţii operaţi de către medicul Calu.

(Imagini arhivă)

"Toată săptămâna doctorul Calu a fost foarte agitat, a vorbit despre marşul de comemorare a studentei Aurei Ion şi Adrian Iovan şi s-a pregătit pentru eveniment. Ne-a povestit mult de ziua aceasta de 20 ianuarie, iar în această dimineaţă (ieri - n.r.), s-a învoit pentru a participa la marşul făcut în memoria celor doi eroi. Este un medic foarte dedicat, îşi iubeşte meseria şi pacienţii", ne-a mărturisit unul dintre pacienţii operaţi de medicul Valentin Calu, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic.Medicul Sorin Ianceu, reacţie bizară

Reporterii noştri au încercat să ia un punct de vedere din partea medicului Sorin Ianceu, la un an de la accidentul aviatic în urma căruia a supravieţuit în mod miraculos. Bărbatul a părut că nu dă doi bani pe evenimentele care au avut loc în ziua comemorării celor doi eroi care şi-au pierdut viaţa în Munţii Apuseni. Mai mult decât atât, medicul nu a dorit să comenteze în niciun fel atunci când a fost întrebat dacă va aprinde o lumânare în memoria pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aura Ion.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro