EXCLUSIV Scandal fără precedent în Ministerul de Interne! Poliţişti suspectaţi că au comis o crimă în Secţia 10! "Mi-au bătut copilul până mi l-au omorât!"

+5 click pentru
galerie

Elena Dumitrache, mama băiatului mort în Secţia 10 Poliţie, îşi plânge fiul

Moartea suspectă a unui tânăr, în incinta Secţiei 10, ar putea arunca în aer Poliţia Capitalei. O anchetă de proporţii efectuată în mare secret scoate la iveală amănunte şocante, despre bătăi crunte, ameninţări în stil mafiot şi chiar posibile crime comise cu sânge rece de către..."oamenii legii"!

Totul a pornit de la moartea suspectă a unui parcagiu de 26 de ani, săltat de pe stradă de agenţii de poliţie şi trimis la morgă într-un sac de plastic. Evenimentul a avut loc la începutul lunii, iar ancheta s-a desfăşurat în mare taină, dar reporterii Spynews au aflat detaliile incredibile, care, momentan, sunt trecute "la secret" de Poliţie. Imediat după incident, şefii subofiţerului de la Ordine Publică suspectat că l-a ucis pe tânăr în bătaie au negat acuzaţiile familiei că l-ar fi imobilizat şi lovit până şi-a pierdut viaţa. Mai mult, poliţiştii au susţinut că bărbatul a murit subit, în timpul unei anchete, fiindcă era grav bolnav. Un document intrat în posesia Spynews demonstreză însă că "bolnavul" care a murit din "cauze naturale" la 26 de ani avea splina ruptă!

Parcagiu pentru a-şi ţine mama în viaţă

Mama lui Daniel Dumitrache, grav bolnavă şi imobilizată la pat nu îşi revine nici acum din şoc. Povestea de viaţă a băiatului care a murit după ce, spun apropiaţii lui, a fost bătut cu bestialitate în Secţia 10 de Poliţie, este parcă ruptă dintr-un film. Mama lui, Elena Dumitrache, de aproape 13 ani, de când şi-a pierdut soţul, suferă de insuficienţă respitarorie şi viaţa ei depinde de un aparat la care este conectată în permanenţă. Singurul care aducea câteva sute de lei, bani pe care îi dădea numai pentru medicamentele femeii, era Daniel, zis şi Dinte. Băiatul nu a mers la şcoală, aşa că nu şi-a făcut o meserie. A încercat să se angajeze, ba chiar a şi reuşit la o firmă de curăţenie şi în construcţii, însă de fiecare dată posturile s-au restructurat. Aşa a ajuns în parcărie de pe Bulevardul Decebal, din faţa vestitelor cafenele. "Nu dădea la nimeni în cap. Nu băga mâna în buzunarul nimănui. Cine îi dădea, bine, cine nu, asta e. Făcea şi el câteva sute şi aducea toţi banii acasă", ne-a spus mama lui Daniel. Vestea că băiatul ei nu mai este în viaţă a căzut ca un trăsnet peste biata femeie. Imobilizată la pat de aproape un an, Caramela, aşa cum este cunoscută printre vecini, s-a trezit într-o noapte cu doi poliţişti care au anunţat-o sec faptul că fiul ei a murit. "Dani plecase de-acasă pe la ora 7 seara, după ce m-a spălat şi mi-a dat să mănânc şi mi-a zis că iese puţin. I-am zis să vină repede acasă şi...nu a mai venit", îşi aminteşte femeia ultimele momente petrecute cu singurul ei copil. 

Doi poliţişti au luat actele băiatului de la mama lui

Cei doi locuiau la subsolul unui bloc din zona Hala Traian, într-o cămăruţă de câţiva metri pătraţi, fără căldură, cu baia şi bucătăria pe hol, la comun. Acum a rămas doar mama lui, singură şi neajutorată. Rudele şi vecinii îi calcă pragul şi îi aduc de mâncare. Mai mult, au pus mână de la mână şi au cumpărat medicamentele fără de care femeia nu poate să trăiască. "M-am trezit la doi poliţişi bătând la geam. Era după ora 1.00 noaptea. Mi-au zis că băiatul meu este la Poliţia Capitalei şi să le dau un act de-al lui. Speriată, am chemat o cumnată care m-a ajutat să caut actele lui. Atunci au intrat şi cei doi poliţişti. Îi întrebam de băiatul meu şi nu spuneau decât că au nevoie de un act. Când am găsit certificatul lui de naştere, mi l-au smuls din mână şi au plecat", şi-a mai amintit femeia. Între timp, vecinii şi rudele băiatului s-au adunat la femeie în cameră şi se întrebau ce a făcut Daniel de a ajuns pe mâna poliţiei. Răspunsul avea să vină în mai puţin de zece minute. "Au chemat-o pe cumnata mea afară. I-au dat un proces verbal în alb şi o puneau să semneze că i-a fost adus la cunoştinţă că băiatul meu este mort. Cumnata mea a început să ţipe şi a leşinat. Mie nu mi-au zis imediat, de frică să nu păţesc ceva, dar eu le-am văzut feţele şi le-am întrebat direct dacă Dani al meu este mort. Au început să plângă şi mi-am dat seama. Am aflat de la un prieten că l-au bătut rău. I-au pus cătuşele la mâini şi unul, poreclit Moldoveanu, l-a lovit cu pumnii şi picioarele. Nici într-un animal nu dai aşa, dar într-un om. El le cerea să nu-l mai lovească, dar ei, că erau doi, îl loveau şi mai tare. Un băiat care era şi el luat de pe stradă şi a văzut tot ne-a spus că la un moment dat Dani a cerut apă. Au luat o sticlă şi au aruncat-o pe el, apoi i-au pus electroşocuri. Când nu a mai mişcat, l-au dezlegat şi l-au scos în stradă. Atunci când îl târau pe băiatul meu în stradă, ca pe un câine, martorul a profitat de ocazie şi a fugit din secţie. Acum îl caută şi pe el poliţiştii, dar băiatul se ascunde, îi e frică să nu-l omoare. Băiatul ăla a văzut tot! A văzut cum fiul meu a murit în chinuri groaznice", ne-a mai spus femeia, plângând.

Femeia nu şi-a văzut băiatul mort

Întreaga tragedie s-a petrecut în data de 4 martie. A doua zi, rudele lui Daniel Dumitrachea au mers la INML şi au ridicat trupul neînsufleţit. L-au îmbrăcat în costum de ginere, iar sicriul a fost depus în curtea interioară a blocului. Dar mama îndurerată nu a putut să-şi ia rămas bun de la el... "Au venit toţi vecinii şi prietenii lui să-şi ia adio de la el şi să-i aprindă o lumânare. Era un băiat liniştit. Eu nu mi-a văzut băiatul mort. Nu am putut să ies d-aici să-l văd. A plecat întreg, pe picioarele lui, şi a fost adus între patru scânduri", ne-a mai spus femeia.  

Legiştii spun că a avut splina ruptă

Mult aşteptatul certificat medico-legal a făcut lumină în cazul lui Daniel Dumitrache. Chiar dacă în document nu a fost specificat că pe corpul lui erau urme de violenţă, familia acestuia spune că băiatul avea maxilarul spart, un picior rupt, semne la încheieturile mâinilor de la cătuşe. Legiştii au scris, însă, negru pe alb, că victima a decedat din cauza unei rupturi de splină şi a acumulării de sânge în cavitatea abdominală. Procurorii care cercetează cazul băiatului mort în Secţia 10 de Poliţie au emis mandat de reţinere pentru subofiţerul de la Ordine Publică, în urma probelor administrate, dar şi a declaraţiilor unor colegi care l-au indicat pe agresor, iar zilele trecute judecătorii au emis un mandat de arestare pe numele lui, "omul legii" fiind "cazat" după gratii. Cazul a iscat un adevărat scandal la nivel înalt în Poliţia Capitalei şi, după amploarea pe care o ia cazul şocant, în scurt timp vor mai cădea capete de la Secţia 10.

Citeşte şi: 

EXCLUSIV Tudor Sişu, acuzat că şi-a mutilat fosta soţie! I-a dat una de i-a mutat silicoanele!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro