Sicriul cu trupul Tamarei Buciuceanu a ajuns la cimitir, în aplauzele oamenilor. VIDEO / UPDATE

Sicriul cu trupul Tamarei Buciuceanu, pe ultimul drum. Ce scrie pe crucea regretatei actrițe. VIDEO © spynews.ro

UPDATE 1. Cortegiul funerar a ajuns la cimitir, acolo unde Tamara Buciuceanu urmează își doarmă somnul de veci. Îndrăgita actriță a fost așteptată la cimitir de un ansamblu de soldați, care i-au condus sicriul spre cavou în ritmuri militare.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Tamara Buciuceanu este condusă pe ultimul drum, în lacrimile și aplauzele celor care au îndrăgit-o și admirat-o. În urmă cu puțin timp, sicriul care conține trupul neînsuflețit al marii actrițe a părăsit biserica și urmează să fie coborât în groapă, în Cimitirul Sfânta Vineri.

Pe sicriul Tamarei Buciuceanu este așezat un drapel tricolor, așa cum se cuvine pentru doamna teatrului românesc, care a adus atâtea contribuții culturii naționale. Crucea ei, în schumb, reflectă modestia cu care ne-a obișnuit. Un simplu INRI este scris deasupra numelui complet, Tamara Buciuceanu Botez, și data nașterii și a morții.

Aplauze pentru marea doamnă a teatrului

Zeci de oameni s-au strâns la biserică, pentru a-i aduce un ultim omagiu Tamarei Buciuceanu și pentru a o conduce pe ultimul drum. După ce sicriul a ajuns în mașina mortuară, oamenii prezenți au început să aplaude, gâsind puterea să o onoreze pe regretata actriță, printre lacrimi și cu sufletul sfâșiat.

Sora Tamarei Buciuceanu, sfâșiată de durere

Prezentă a fost și sora Tamarei Buciuceanu, Iulia. În vârstă de 88 de ani, a trăit mereu în conul de umbră al talentatei sale surori, însă asta nu înseamnă că nu a fost la fel de talentată. Iulia Buciuceanu a dus numele țării departe de hotare și s-a bucurat de o relație foarte frumoasă cu Tamara Buciuceanu. Actrița chiar a scris o carte, „Tamara Buciuceanu: O viață închinată scenei”, în care are numai cuvinte superbe despre sora ei mai mică.

„Au fost odată două fete. Una brunetă și alta blondă. Celei brunete îi plăcea să spună poezii, iar cea blondă cânta foarte frumos. În serile când se adunau prietenii părinților, ele făceau un mic spectacol. Tamara recita şi cânta la pian, iar Iulia interpreta frumos melodii. Aşa a început cariera lor de artiste”, a scris actrița.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro