PAPARAZZI / Selly, filmat într-o ipostază inedită / Unde şi-a mutat “cartierul general”!

+5 click pentru
galerie

Selly, cel mai urmărit vlogger din România, munceşte chiar şi atunci când iese la restaurant, pentru a se relaxa, iar de dragul fanilor pare dispus să renunţe la micile plăceri.

Selly a fost surprins, recent, în timp ce îşi savura limonada într-o cafenea de fiţe din Capitală. Şi, fiindcă munca este mai presus de toate, vlogger-ul nu s-a putut abţine, iar la un moment dat a scos din rucsac laptop-ul, pentru a finaliza câteva proiecte lăsate în stand-by. După câteva minute, însă, i-a observat în apropiere pe nişte amici, iar după un schimb de replici scurte, respectivii l-au invitat la masa lor. Mutarea a fost întreruptă de o fană de aproximativ 13 ani, aflată la masă cu tatăl, care l-a rugat pe Selly să facă o poză cu fata. Zâmbitor, Selly s-a apropiat de fetiţă şi a schimbat câteva cuvinte cu aceasta, iar copila radia de fericire că celebrul vlogger a acceptat să se fotografieze alături de ea. La finalul şedinţei foto ad-hoc, Selly şi-a strâns bagajele şi, după ce a sorbit o ultimă gură de limonadă, şi-a luat rămas bun de la icuţa fană şi s-a alăturat găştii de la masa învecinată.

Selly, cel mai urmărit vlogger din România, se declară un om fericit. A ajuns să fie urmărit de două milioane de abonați pe YouTube, are o gașcă de prieteni foarte buni - 5GANG - și a devenit idolul unei generații.

Dar, totuşi, cine este Selly?

Selly s-a născut pe 28 februarie 2001, în Craiova. Mama sa este profesoară de matematică, iar tată ingier silvic. Chiar dacă a crescut într-o familie cu posibilități materiale modeste, părinții lui Selly i-au oferit ceva – spune el – mult mai important, adică timpul lor. Timp pe care l-au petrecut împreună, în fiecare zi.

Nu s-a uitat niciodată la desene animate. Părinții lui au fost preocupați să-i stimuleze creativitatea mai mult, în loc să-l pună să se uite la TV. A fost dintotdeauna un copil foarte curios. A fost de mic interesat de TV, de felul în care se schimbă unghiul de filmare, perspectiva. Selly spune că a stat foarte mult în fața calculatorului când era mic, dar de multe ori i se părea că internetul e mult mai interesant și mai complex decât lumea din jur. Nu consideră, însă, că statul în fața calculatorului este un lucru bun, în sine.

Cea care i-a povestit prima dată despre YouTube a fost profesoara de limba engleză, cu care și făcea meditații. Acest lucru se întâmpla prin 2008-2009. Odată ce a început să înțeleagă și engleza, internetul și YouTube-ul i s-au părut și mai fascinante. Apoi a descoperit programul Video Movie Maker și de atunci a început să-i bată la cap pe ai lui să-i cumpere o cameră video. După jumătate de an de rugăminți fierbinți a primit cameră, o Toshiba „obosită”, dar acela a fost începutul. Din momentul în care a primit camera, a început să filmeze aproape non-stop. Era vlogger, fără să știe ce înseamnă vlogging, fără să se fi inventat măcar termenul.

O coincidență fericită a avut loc pe când avea 12 ani și filma pentru rubrica „Adevăr și Provocare” într-un parc din Craiova, unde s-a întâlnit cu unul dintre cei mai urmăriți vloggeri de la vremea aceea (avea în jur de 7.000 de abonați), care filma interviuri pe stradă „la mișto”. L-a intervievat și pe el, iar de la această postare a intrat în legătură cu The Wumpers, niște youtuberi destul de cunoscuți, care l-au și ajutat mai apoi. Tot ei i-au făcut legătura și cu Tequila, care avea la vremea aceea 100.000 de abonați. Era cea mai mare din România pe vremea aceea. Doar că, pentru a-l promova pe canalele ei, Tequila i-a cerut 70 de lei. Pe care Selly i-a dat. Tot ce strânsese cadou de la bunici, de la părinți, de sărbători, i-a dat Tequilei. Iar acum spune că aceia au fost cei mai bine cheltuiți bani. Pe 22 august 2013 Tequila l-a menționat pe Selly în filmulețele ei și de aici i-au mai venit niște subscriberi. S-a ținut de treabă, iar cifrele au continuat să crească ușor-ușor.

Și-a făcut primii prieteni în online, iar în septembrie 2013, când cineva de pe stradă l-a recunoscut, a fost foarte fericit. Chiar dacă filmulețele lui erau stângace, a continuat să se țină de treabă. În toamna lui 2014, a strâns 2000 de lei și și-a upgradat camera video.

În mai 2015 a primit primul mail de colaborare și a fost extrem de bucuros că poate câștiga bani din pasiunea sa. A cerut 500 de euro, iar propunerea sa a fost acceptată, așa că timp de o săptămână a muncit cu frenezie și s-a folosit de toate resursele prietenilor pentru un rezultat cât mai bun. A ieșit un scurt metraj de 12 minute de care a fost foarte mulțumit la vremea aceea. Numai că în momentul în care l-a predat, i s-a spus că banii promiși se „traduc” de fapt în participarea lui în tabără, lucru care – spuneau organizatorii – îi va aduce vizibilitate și expunere. Așadar, atunci a avut loc și prima sa dezamăgire: banii promiși nu avea să-i primească niciodată. Acela a fost și momentul în care a învățat că trebuie să lucreze în baza unui contract, nu doar pe vorbe.

A început să-și diversifice conținutul, să plece din ce in ce mai des la București, să se întâlnească cu alți pasionați de online. În vara lui 2017 avea 700.000 de abonați și simțea că începe să se uite tot mai multă lume la YouTube. Devenise un trend la vloggeri să facă piese, Disstracks-uri, așa că s-a concentrat pe asta și a încercat să le facă cât mai bune. Tot atunci și-a pus pentru prima dată întrebarea cum ar fi să strângă mai mulți prieteni si să facă împreună content. Așa a început povestea 5GANG. Cu prima piesă pe care au înregistrat-o împreună, filmată la Gami acasă și la Selly în șifonier, au intrat în 2018 pe locul I în Trending. Iar de atunci au continuat să muncească și să scoată piese cu milioane de vizualizări.

După toată experiența acumulată de la o vârstă atât de fragedă, Selly spune că a învățat că e mereu bine să te înconjori de oameni smart, cu energie fresh, care pun suflet în ceea ce fac și că mereu trebuie să meargi înainte „no matter what”. Așa a ajuns să-și îndeplinească fiecare vis, cu răbdare, perseverență și înconjurat de oameni tonici. Deși nu a fost întotdeauna ușor, Selly spune că cei şase ani de vlogging pe care îi are în spate au fost plini de reușite, dar și de greșeli. Sunt o grămadă de oameni care l-au ajutat, dar și oameni care nu l-au plăcut, însă a înțeles că el este singurul responsabil pentru viața și succesul său.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro