PAPARAZZI / VIDEO / Ce a făcut Sorin Oprescu înainte să fie condamnat la cinci ani şi patru luni de puşcărie! Imagini exclusive

+2 click pentru
galerie

Fostul primar Sorin Oprescu a fost surprins într-o ipostază inedită înainte de a primi sentinţa care îl trimite cinci ani şi patru luni după gratii.

Fostul edil a fost surprins de paparazzii SPYNEWS în timp ce se îndrepta, alături de soţia lui, către un eveniment organizat într-un local din Capitală. Deşi ar fi putut să coboare din maşină fix în poarta localului, Oprescu a preferat să meargă pe jos o bună bucată de drum, dezbătând cu soţia un subiect extrem de important, dat fiind faptul că aceştia nu au schiţat nici măcar un zâmbet. Încruntat, Oprescu mergea agale, cu mâinile în buzunare, admirând din când în când copacii înfloriţi şi cerul senin. Abia când fostul primar şi soţia au ajuns în apropiere de local, iar gazdele evenimentului i-au întâmpinat, Oprescu a adoptat o figură fericită, afişând un zâmbet forţat.

Ulterior, luni, magistrații Tribunalului București l-au condamnat pe Oprescu la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul în care acesta era cercetat pentru fapte de corupție. Decizia poate fi atacată. DNA l-a acuzat pe fostul primar că, în 2014, a desemnat la conducerea Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului pe Petroi Avasiloae Ruxandra Mihaela și Șupeală Florin, "persoane obediente față de inculpatul Popa Bogdan Cornel, numit și el la conducerea Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane și a impus introducerea în grup a inculpatului Stanca Cristian". "În acest sens inculpatul Oprescu Sorin Mircea, folosindu-se de atribuțiile de primar al Municipiului București, a impus funcționarilor competenți din cadrul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane și Direcția de Resurse Umane din subordinea sa, angajarea inculpatului Stanca Cristian, aprobând personal crearea unui post de referent în cadrul instituției și, ulterior, transformarea acestui post într-unul de inspector de specialitate, cu încălcarea prevederilor legale referitoare la transformarea posturilor, în folosul aceluiași inculpat", aratătau procurorii, în rechizitoriu. Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu ar fi primit de la Bogdan Cornel Popa suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși de cei doi de la administratorii unei societăți comerciale (denunțători în cauză), în legătură cu un contract de execuții lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului. Tot atunci, spun procurorii DNA, fostul primar, după ce a primit banii, a trimis unei alte persoane suma de 11.000 euro pentru a-și achita o obligație contractuală.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro