Adevărul despre moartea Florenţei Mihai: "Este tragic şi violent ce s-a întâmplat"
Publicat pe 15.10.2015 la 08:25 Actualizat pe 15.10.2015 la 08:37
Vestea morţii tenismenei Florenţa Mihai a căzut ca un trsnet. Nume mari din tenisul românesc, precum Ilie Năstase, şi-au exprimat regretul sincer faţă de faptul că au pierdut un om bun şi un sportiv desăvârşit.
Vestea morţii tenismenei Florenţa Mihai a căzut ca un trsnet. Nume mari din tenisul românesc, precum Ilie Năstase, şi-au exprimat regretul sincer faţă de faptul că au pierdut un om bun şi un sportiv desăvârşit.
Tenisul românesc este în doliu după moartea Florenţei Mihai! Fosta mare tenismenă s-a stins din viaţă la numai 60 de ani, după o luptă crâncenă cu boala.
;ariana Simionescu, cea mai bună prietenă a defunctei, a venit în ţară în urmă cu zece zile pentru a-şi lua "la revedere" de la cea care i-a fost alături mereu. Aceasta a spus că erau foarte puţine persoanele care ştiau despre momentele grele prin care trecea fosta tenismenă.
“Sunt terminată, simt că mă prăbuşesc! Ştiu de ce mă sunaţi. E o durere mare pentru mine. Eu am ştiut. Am venit rapid în România în urmă cu 10 zile. Ştiam că este bolnavă. Am fost la ea de două ori. A fost o boală cruntă, dar nu vreau să vorbesc despre boala ei pentru că nici familia nu a spus despre ce a fost vorba. Ultimul lucru pe care mi l-a spus a fost că abia aşteaptă să ne vedem după ce se va însănătoşi. Este tragic şi violent ce s-a întâmplat ”, a declarat, pentru “ring”, Mariana Simionescu, de la Monaco, unde este stabilită.
Aceasta a continuat creionând o scurtă caracterizare a celei care a fost Florenţa Mihai, omul pe care l-a iubit şi respectat atâţia ani: “Florenţa a fost întotdeauna o femeie puternică. La întâlnirea noastră mi-am dat seama că era conştientă de gravitatea bolii, dar nu şi-a dorit să se termine aşa repede. A luptat până la sfârşit. M-am îngrozit, era foarte slăbită. Am încurajat-o, cred că s-a bucurat foarte mult că mă vede. Noi am trăit o viaţă împreună. Ne-am întâlnit prima dată la Dinamo, am crescut ca trei surori, de la șase ani, împreună cu Florenţa şi Virginia. Acolo am copilărit şi am crescut. Ştim totul una despre cealaltă. Vă daţi seama ce clipe trăiesc. Am o mulţime de poveşti şi momente care parcă mi se perindă prin faţa ochilor, dar nu mai am puterea să le spun acum. A fost o fată extraordinară, de mare excepţie și ca om, şi ca sportiv. Nu a existat pe Pământ o fiinţă mai bună decât Florenţa! Din toate punctele de vedere. Despre oamenii care pleacă pe lumea cealaltă se spune că au fost foarte buni chiar dacă nu au fost. Despre Florenţa nu poate spune nimeni nimic de rău. Nu ştiu de ce Dumnezeu a vrut să o ia de lângă noi. Nu înţeleg”.
Cine a fost Florenţa Mihai
Florenţa Mihai a obţinut medalia de bronz la Roland Garros în 1976, s-a clasat în primele 8 jucătoare la simplu la US Open-ul din 1979 şi a făcut parte din echipa de Cupa Federaţiei a României timp de 6 ediţii (dublu alături de Virginia Ruzici), reuşind să intre în primele 8 echipe din Grupa Mondială la ediţiile din 1983 - Zurich, 1981 - Tokyo, 1980 - Berlin, 1978 - Melbourne.
Multiplă campioană naţională la probele de simplu, dublu şi dublu mixt (1971-1983), Florenţa Mihai s-a impus şi în multe turnee internaţionale, printre altele câştigând proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) şi medalia de bronz, la simplu, în 1978.
Ca antrenor, Florenţa Mihai a fost căpitan-nejucător al echipei de Cupa Federaţiei aproape 14 ani, incluzând 3 ediţii în Grupa Mondială I şi II (1999, 1992 şi 1991), a condus echipa României la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), de la Atlanta (1996) şi de la Sydney (2000) şi a fost antrenoarea unor jucătoare de top, precum Irina Spîrlea - loc 7 mondial, Ruxandra Dragomir - loc 15 mondial şi Irina Begu.
La Fedraţia Română de Tenis, Florenţa Mihai a activat ca secretar general (1984 - 1989), antrenor federal, consilier de specialitate şi consilier al preşedintelui.
Citeşte şi: