Doliu în sport! A murit cel mai mare săritor cu schiurile din toate timpurile

Matti Nykanen, cel mai mare săritor cu schiurile din istorie. © Captură YouTube

Matti Nykanen, cel mai mare săritor cu schiurile din toate timpurile, a murit la doar 55 de ani. Acesta avea în palmares cinci medalii câştigate la Jocurile Olimpice de iarnă, dintre care patru de aur, nouă medalii mondiale (cinci de aur), patru titluri în Cupa Mondială și 22 medalii la naționalele Finlandei.

Fostul mare sportiv a fost căsătorit de trei ori (Tiina Hassinen: 1986–1988, Pia Hynninen: 1989–1991 şi Sari Paanala: 1996–1998) şi a lăsat în urmă doi copii, o fată și un băiat.

Citeşte şi: VIDEO / Prima reacţie a tatălui lui Emiliano Sala după ce avionul în care s-a aflat fotbalistul a fost găsit! „E un coşmar! Sunt disperat”

Citeşte şi: Tragedie în fotbal! A murit primul antrenor al lui Robert Lewandowski

Dincolo de marile performanţe sportive pe care le-a reuşit, Matti Nykanen a avut o mare problemă: era alcoolic. El a început să bea când avea 14 ani, iar până la mijlocul anilor 1980, alcoolul nu avea efecte negative asupra comportamentului său. Mai târziu, însă, a fost implicat în bătăi de stradă, a spart magazine, a avut altercații cu poliția şi a venit beat la interviuri. Consumul de alcool a fost motivul divorțurilor prin care a trecut.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

 

 


 


 


 


facebook whatsapp twitter pinterest