Medicii legiști au stabilit cauza morții baschetbalistei de la naționala U18 a României. Din ce cauză a decedat Alessia Raiciu
Publicat pe 16.08.2022 la 14:47 Actualizat pe 16.08.2022 la 17:35
Alessia Maria Raiciu a fost o jucătoare de baschet și făcea parte din lotul U18 al României în Campionatul European de Baschet Feminin. Sportiva a plecat dintre noi chiar în ziua în care a devenit majoră, a anunțat Federația Română de Baschet.
- Alessia Raiciu a făcut parte din lotul U18 al României în Campionatul European de Baschet Feminin
- Sportiva a decedat chiar în ziua în care a devenit majoră
Care este cauza decesului baschetbalistei Alessia Raciu
Durere fără margini pentru toți cei care o cunoșteau pe Alessia Raciu, tânăra baschetbalistă care a decedat în ziua în care a devenit majoră. Aceasta nu era cunoscută cu probleme de sănătate și mergea des la doctor pentru investigații medicale, datorită sportului pe care îl practica.
Medicii legiști susțin că sportiva ar fi murit în somn. Criminaliștii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul Alessiei. Aceasta avea edem pulmonar acut, potrivit Româniatv.net.
Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani. Tânăra a câștigat numeroase medalii la campionatele naționale alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București.
"Zborul unei baschetbaliste de reală perspectivă a fost curmat mult prea devreme… Una dintre cele mai talentate sportive ale generației 2004 nu mai este printre noi. Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani.
Tânăra câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București.
Federația Română de Baschet transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te în Pace, Alessia!„, este mesajul postat de Federaţia Română de Baschet pe Facebook.
Ce este edemul pulmonar acut?
Edemul pulmonar este o afecțiune care constă în exces de lichid în plămâni. Aceasta poate duce la îngreunarea respirației. În unele cazuri boala poate fi fatală.
Boala este întâlnit cel mai des la persoanele cu probleme cardiace sau cele care au tulburări vasculare. Și persoanele cu boli pulmonare se află pe lista celor cu risc de a face edem pulmonar.
Edemul pulmonar acut determină apariția unor dificultăți de respirație la efort, senzație de sufocare sau înec, tuse cu expectorație spumoasă, roz, respirație șuierătoare, piele rece, umedă, anxietate, neliniște, buze învinețite și palpitații.