Cutremur în sportul românesc! Laboratorul antidoping de la Bucureşti a fost închis de autorităţile internaţionale!

© Hepta

Măcinat de nenumărate scandaluri de dopaj în ultimii ani, sportul românesc a primit o lovitură teribilă. Agenţia Mondială Andidoping (WADA) a anuntat suspendarea provizorie a acreditarii Laboratorului antidoping de la Bucureşti.

Măsura a fost luată din cauza nerespectării Standardelor Internaţionale pentru Laboratoare (ISL).

“Suspendarea provizorie, care a intrat in vigoare la 29 noiembrie 2017, interzice laboratorului de la Bucureşti efectuarea oricăror activităţi antidoping, incluzând toate analizele de urină şi sanguine. Suspendarea rămâne în vigoare până când procedurile disciplinare vor fi efectuate de o comisie independentă de disciplină, care va fi mandatată să facă recomandări preşedinţiei Comitetului Executiv al WADA, cu privire la situaţia acreditării WADA a laboratorului.

În perioada suspendării provizorii, probele care nu au fost încă analizate la Bucureşti, probele aflate în procedura de confirmare şi orice probă pentru care a fost raportat un Rezultat Analitic Pozitiv trebuie transportate în singuranţă la alt laborator acreditat WADA. Acest lucru este necesar pentru a asigura o analiză continuă de înaltă calitate a probelor, care ajută la păstarea încrederii sportivilor în acest proces şi în largul sistem antidoping”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de WADA.

Citeşte şi: Veste mare pentru ”Renegatul” lui Gigi Becali! Ofertă din străinătate pentru fotbalistul latifundiarului

Citeşte şi: FOTO / EXCLUSIV! Ce frumoasă este viaţa, când mama şi tata te răsfaţă! Super-cadou primit de un fotbalist de naţională de la părinţii săi

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro