De ce sportivii prezintă un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus? Specialiștii italieni: "Acolo începe acţiunea sa agresivă"

De ce sportivii prezintă un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus? Specialiștii italieni: "Acolo începe acţiunea sa agresivă" © pixabay

Mai mulți cercetători germani și italieni consideră că sportivii sunt mult mai expuși infectării cu noul coronavirus, din cauza exercițiilor fizice dese și intense. În acest context, reluarea evenimentelor sportive sunt puse sub un mare semn de întrebare.

Un studiu al imunologilor şi al specialiştilor pneumologi de la institutele din Berlin, Roma şi Verona sugerează că activitățile fizice ale sportivilor facilitează inhalarea particulelor de virus, ajungând în zonele inferioare ale plâmânilor.

Potrivit acestui studiu, sportivii infectați, dar care nu prezintă simptome, își pot agrava starea dacă vor continua să facă exerciții fizice intense.

Fotbalul, dar și celelalte sporturi, au fost suspendate în contextul pandemiei. Reluarea lor este un subiect intens discutat, însă evenimentele trebuie organizate doar în condiții de siguranță și la recomandarea autorităților sanitare. UEFA a anunțat un termen limită pentru reluarea meciurilor, mai exact 25 mai. Până la acea dată, ligile naționale trebuie să prezinte un plan privind felul în care se va desfășura sezonul.

Oamenii de ştiinţă italieni susţin că sportivii profesionişti sunt expuşi la virus în mod special, mai mult decât persoanele obişnuite, din cauza exerciţiilor fizice intense şi de lungă durată.

„Chiar şi SARS-CoV-2 se poate răspândi mai uşor în zonele cele mai profunde ale plămânilor în timpul exerciţiului intens şi acolo începe acţiunea sa agresivă. Nu întâmplător, o mare parte dintre jucătorii profesionişti de fotbalul au acuzat stări de febră, tuse seacă şi stare de rău imediat sau la câteva ore după ultimul lor meci oficial', se arată în lucrarea cercetătorilor italieni, potrivit DIGI24.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro