E oficial! Steaua va fi anchetată de UEFA

Steaua va fi judecată de Comisia de Disciplină a UEFA, a anunţat site-ul forului continental. Michel Platini a solicitat public "toleranţă zero" în cazuri de corupţie şi cere înfiinţarea unei Poliţii a Sportului.

Cazul se va afla pe oridinea de zi a Comisiei de Disciplină pe 21 iunie, verdictul fiind anunţat cel mai devreme pe 24 iunie. "A fost deschisă o procedură împotriva clubului Steaua Bucureşti în baza articolelor 2.04.g, 2.05 şi 2.10 ale regulamentului ediţiei 2013/2014 al UEFA Champions League, referitoare la criteriile de admitere pentru participarea în competiţiile UEFA", se arată pe site-ul forului european.UEFA a deschis o procedură şi împotriva clubului turc Beşiktaş şi a doi oficiali în legătură cu "activităţi privind trucarea de meciuri" ce ar fi avut loc în timpul finalei din 2011 a Cupei Turciei.
Ambele cazuri vor fi analizate de Comisia de Control şi Disciplină a UEFA în data de 21 iunie, la Nyon, iar un verdict va fi dat în săptămâna care începe la 24 iunie.
"În momentul când noi am depus licenţa pentru a participa în compeţile intercontinentale, aveam decizia definitivă şi irevocabilă a celei mai înalte instanţe din România. La UEFA nu se întamplă deocamdata nimic, nu s-a declanşat nicio măsură împotriva noastră.
Se poate declanşa oricând ca cei de la UEFA să ia în calcul hotărârea ânaltei curti, iar dacă cei de la UEFA vor considera că trebuie să sesizeze comisia de disciplină, noi vom putea să ne pregatim apărarea. Iar dacă e o decizie nefavorabilă, să avem şi cale de atac", a declarat Mihai Stoica la  Dolce Sport.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro