FIFA a decis! Martin Hofbauer este primul fotbalist cu un picior de carbon

Martin Hofbauer a devenit primul fotbalist din lume cu un picior artificial. Federaţia Internaţională de Fotbal i-a permis tânărului să joace alături de profesionişti, în campionatul austriac.
Drama lui Hofbauer a început cu trei ani în urmă, pe când juca pentru UFC Miesenbach, în liga a opta din Austria. În urma unor accidentări, medicii au constatat că tânărul de numai 18 ani avea o tumoare la piciorul drept. Singura soluţie a fost amputarea.
“A fost cea mai urâtă noapte din viaţa mea. Nu-mi place să vorbesc despre asta, dar recunosc că piciorul ajunsese să mă doară atât de tare, încât am fost bucuros, când mi l-au tăiat”, a declarat Hofbauer pentru cotidianul german Die Welt.
Două luni mai târziu, Martin a primit o proteză de carbon şi a făcut demersuri la federaţia austriacă şi la FIFA, pentru a primi acceptul de a juca fotbal pentru orice echipă, nu doar pentru cele formate din persoane cu dizabilităţi. Şi acceptul a venit, e drept, după trei ani.
Martin va juca tot pentru UFC Miesenbach, dar speră să ajungă cândva  la o echipă dintr-un eşalon superior.
Singurul lucru pe care Martin nu-l mai poate face acum este să şuteze cu piciorul drept de carbon. “Dar asta nu contează prea mult. Norocul meu este că sunt stângaci, nu dreptaci”, a mai afirmat Hofbauer.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro