Doliu în sport! Fostul baschetbalist Nicolae Viciu a murit la vârsta de 75 de ani

O nouă pierdere loveşte sportul românesc! Un sportiv de renume naţional a murit în cursul zilei de marţi.

Fostul mare baschetbalist Nicolae Viciu a murit a murit în cursul zilei de marţi, la vârsta de 75 de ani, iar anunţul decesului său a fost făcut de Federaţia Română de Baschet. 

Nicolae Viciu a fost un nume sonor în istoria baschetului românesc şi şi-a dedicat viaţa, în acest domeniu, atât pe plan intern, cât şi internaţional. Federaţia Română de Baschet l-a desemnat, neoficial, pe Viciu ca fiind "unul dintre cei mai irezistibili şi compleţi jucători de baschet pe care i-a produs centrul din Târgu Mureş".

De-a lungul carierei sale, sportivul a adunat peste 130 de selecţii în echipele naţionale ale României, fiind cooptat în lotul tricolor de tineret în 1959. În 1961 a participat cu naţionala de tineret în Campionatul Mondial Universitar, iar apoi a fost cooptat în lotul de seniori ai României, unde s-a clasat pe locul 7 la Campionatul European de la Belgrad din 1962.

Nicolae Viciu a primit mai multe distincţii: maestru al sportului, maestru de merit al sportului şi cetăţean de onoare al municipiului Tg. Mureş.

A.M.

Citeste si:

Marian Aliuţă a lăsat sportul de tot? Fostul mijlocaş stelist s-a îngrăşat foarte tare în ultimii ani

Ce salariu are Anghel Iordănescu, antrenorul echipei naţionale de fotbal


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro