Doliu în sport! Fostul baschetbalist Nicolae Viciu a murit la vârsta de 75 de ani

O nouă pierdere loveşte sportul românesc! Un sportiv de renume naţional a murit în cursul zilei de marţi.

Fostul mare baschetbalist Nicolae Viciu a murit a murit în cursul zilei de marţi, la vârsta de 75 de ani, iar anunţul decesului său a fost făcut de Federaţia Română de Baschet. 

Nicolae Viciu a fost un nume sonor în istoria baschetului românesc şi şi-a dedicat viaţa, în acest domeniu, atât pe plan intern, cât şi internaţional. Federaţia Română de Baschet l-a desemnat, neoficial, pe Viciu ca fiind "unul dintre cei mai irezistibili şi compleţi jucători de baschet pe care i-a produs centrul din Târgu Mureş".

De-a lungul carierei sale, sportivul a adunat peste 130 de selecţii în echipele naţionale ale României, fiind cooptat în lotul tricolor de tineret în 1959. În 1961 a participat cu naţionala de tineret în Campionatul Mondial Universitar, iar apoi a fost cooptat în lotul de seniori ai României, unde s-a clasat pe locul 7 la Campionatul European de la Belgrad din 1962.

Nicolae Viciu a primit mai multe distincţii: maestru al sportului, maestru de merit al sportului şi cetăţean de onoare al municipiului Tg. Mureş.

A.M.

Citeste si:

Marian Aliuţă a lăsat sportul de tot? Fostul mijlocaş stelist s-a îngrăşat foarte tare în ultimii ani

Ce salariu are Anghel Iordănescu, antrenorul echipei naţionale de fotbal


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro