Doliu în fotbalul românesc! A murit fostul portar al lui Dinamo

Nicolae Szoboszlay a murit © Digi Sport

Zi neagră pentru fotbalul românesc. Unul dintre marile nume ale sportului a încetat din viață astăzi, la vârsta de 93 de ani.

Nicolae Szoboszlay, ultimul supraviețuitor al primului derby Steaua - Dinamo, a murit miercuri, informează Digi Sport. A fost fotbalist și antrenor și goalkeeper la CCA sau U Cluj.

Szoboszlay s-a născut pe 18 iulie 1925, Orăștie, județul Hunedoara. Și-a început cariera la "U" Cluj-Sibiu, trecând apoi pe la Ferar-Vasas Cluj, Universitatea Cluj, Dermagand Târgu-Mureș, CS Armata București, din nou Universitatea Cluj și CS Armata Cluj. În 1944 a fost obligat să "uite" de fotbal, muncind timp de două luni la construcția căii ferate București-Craiova.

Totodată, Szoboszlay era ultimul supraviețuitor al primului "Derby de România", între Steaua (pe-atunci CCA) și Dinamo București, jucat pe 21 noiembrie 1948 și încheiat cu victoria la limită, scor 1-0, a "câinilor roșii", gol marcat de Marian Apostol.

CITEȘTE ȘI Gheorghe Gheorghiu este în doliu, la început de an: „Tăticul meu frumos a plecat spre cer!”

Nicolae Szoboszlay a activat ca portar, iar după ce s-a retras a fost coordonatorul Centrului de Copii și Juniori al clubului FC Universitatea Cluj între 1976 și 1985. Nicolae Szoboszlay a contribuit la formarea unor fotbaliști importanți, precum Remus Câmpeanu, Petru Emil, Vasile Suciu, Cîmpeanu II, Zoli Iașko, Alpar Meszaros, Zsolt Muzsnay, Ioan Ovidiu Sabău sau Tiberiu Bălan. 

În data de 18 iulie 2013, ziua în care a împlinit 88 de ani, Nicolae Szoboszlay fost numit Cetățean de onoare al județului Cluj.

„Pot să vă spun că am servit cu cinste și cu profesionalism fotbalul românesc, cel clujean și cel al județului Cluj. Prima și marea mea dragoste este Universitatea Cluj, un club din partea căruia am primit foarte multe, mai ales din punct de vedere moral, pentru că mi-a întărit personalitatea”, spunea pe atunci Nicolae Szoboszlay.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro