Gheorghe Hagi, mai optimist ca niciodată: "România poate să devină campioană mondială sau europeană"

Gheorghe Hagi, mai optimist ca niciodată: "România poate să devină campioană mondială sau europeană"

Gheorghe Hagi este, de departe, cea mai emblematică figură a fotbalului românesc. Chiar dacă unii sunt mai cârcotaşi şi "amendează" derapajele sale lingvistice, dincolo de ele stă o muncă sisifică, o viaţă în slujba acestui sport. A fost un mare jucător, acum demonstrează că este şi un mare antrenor şi conducător. Iar optimismul său a atins limitele paroxismului!

Încurajat şi de figura foarte frumoasă reuşită de echipa naţională de tineret, la Campionatul European din Italia şi San Marino, din această vară, Gheorghe Hagi a declarat în cadrul unei emisiuni sportive că, în perioada următoare, naţionala de seniori poate ajunge campioană europeană sau chiar mondială. Dar pentru acest lucru, avem nevoie de sute de oameni şi multe cunoştinţe acumulate în domeniu.

"Am convingerea că România poate să devină campioană mondială sau europeană. Dar e nevoie de 100 de oameni angrenaţi într-un proiect. Oameni care nu se văd şi care trebuie să lucreze. La selecţie, asta face diferenţa. Dar pentru a şti să selectezi, trebuie să ai la bază un sistem tehnic. Trebuie să ştii să descoperi jucătorul valoros cât mai repede, pentru a-l forma. Trebuie să educi acel fotbalist: mentalitate, tehnic, tactic. Totul se rezolvă în timp", a spus Gheorghe Hagi.

Liderului "Generaţiei de Aur" îi place să facă previziuni, iar de multe ori îi şi ies. Dacă "decăderea fotbalului românesc" şi "ascensiunea clubului său" au fost lucruri accesibile, cucerirea unui trofeu internaţional pare să ţină de domeniul fantasticului, cel puţin în momentul de faţă, în viziunea multora.

M.C.


facebook whatsapp twitter pinterest