LPF a anunțat când s-ar putea relua Liga 1! Ce vor face jucătorii carora le-au expirat contractele

LPF a anunțat când s-ar putea relua Liga 1! Ce vor face jucătorii carora le-au expirat contractele © facebook

Sportul românesc suferă mult din cauza pandemiei de coronavirus, dar există o urmă de speranță. Liga Profesionistă de Fotbal a făcut un anunț îmbucurător, atât pentru fani, cât și pentru jucători.

LPF a organizat astăzi o videoconferință cu toți cei 14 reprezentanți ai cluburilor din Liga 1. În cadrul conferinței s-a discutat despre data la care s-ar putea relua fotbalul din Liga 1, aceasta fiind aproximată în jurul datei de 5 iunie.

„În primul rând, s-a luat în calcul scenariul reluării meciurilor în Liga 1, începând cu data de 5 iunie, oferind echipelor trei săptămâni de pregătire în prealabil, din data de 16 mai, odată cu expirarea celei de a doua stări de urgenţă, decretată în ţara noastră, obiectivul principal fiind disputarea tuturor meciurilor din ediţia 2019/2020 a campionatului", se arată într-un comunicat al LPF.

Prelungiri contractuale pentru fotbaliști

De asemenea, și perioada de depunere a actelor pentru prelungirea licențelor jucătorilor s-a prelungit cu încă o lună.

De asemenea, contractele jucătorilor din Ligă, care expiră la finalul sezonului vor fi prelungite.

„Nu în ultimul rând, s-a căzut de acord, între cluburile din Liga 1 şi sindicatul jucătorilor profesionişti, AFAN, de a înainta către FRF un pachet de măsuri şi propuneri de modificări regulamentare, care să permită cluburilor membre ale LPF şi FRF să poată prelungi contractele jucătorilor până la finalizarea ediţiei de campionat actuale, în această situaţie aflându-se 36% din jucătorii profesionişti legitimaţi la cluburile membre LPF", se mai arată în comunicat
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro