Fotbalul românesc, grav afectat de pandemia de coronavirus! FRF a suspendat toate meciurile din România

Fotbalul românesc, grav afectat de pandemia de coronavirus! FRF a suspendat toate meciurile din România © pixabay

Ca urmare a crizei de coronavirus care a pus stăpânire pe întreaga planetă, Federația Română de Fotbal a decis suspendarea tuturor meciurilor din următoarea perioadă.

Pe site-ul Federației a fost publicat un comunicat în care se precizează această măsură luată de conducere.

”Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020.", se arată în comunicat.

Mai mult, în comunicat se mai arată dorința reprezentanților Federației de a proteja jucătorii, membrii dar și fanii fotbalului românesc.

"În urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.", se mai precizează în comunicatul de presă.

De asemenea, FRF consideră că dacă nu ar aplica această măsură, ar expune la un pericol mult prea mare echipele, dar și personalul de specialitate.

În cazul în care pandemia de coronavorus se va extinde, președintele FRF a anunțat deja luarea unor măsuri de către instituție.

”Nu vor mai fi copii de mingi la toate meciurile de fotbal din România. Trebuie să fim pregătiți pentru orice, că va fi suspendat campionatul, o lună, două luni. Trebuie să fim pregătiți pentru orice. Ne așteptăm ca și alte țări să-și oprească competițiile. Dacă pandemia de coronavirus va crește, vom opri fotbalul”, a anunțat Răzvan Burleanu, președintele FRF, pentru Digi Sport.

Și UEFA a suspendat meciurile din cauza pandemiei

Meciurile din Champions și Europa League au fost suspendate, ca urmare a deciziei UEFA. Cauza este aceeași, anume pandemia de coronavirus din întreaga lume.

Anunțul a fost făcut de două publicații sportive din Spania și Italia, urmând ca decizia finală să fie publicată și de reprezentanții UEFA.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro