Legăturile dintre Regele Mihai şi sport! Un fotbalist l-a învăţat să schieze!

Regele Mihai I al României a murit. © Hepta

Regele Mihai a avut legături strânse cu sportul, l-a practicat, l-a condus şi l-a îndrăgit. Casa Regală a României patronează Federaţiile de rugby, oină, dar şi Comitelul Olimpic Român.

Mai mult decât atăt. Regele Mihai a fost învăţat să schieze de un fotbalist! Constantin Anghelache, decedat în 2015, la vârsta de 95 de ani, a fost unul dintre cei mai longevivi sportivi români. La doar 13 ani, acesta a fost legitimat la Unirea Tricolor, campioană a României în sezonul 1940 - 1941. În anii studenţiei la ICEF, Anghelache şi-a descoperit o nouă vocaţie, fiind remarcat ca unul dintre cei mai buni schiori din institut.

Despre abilităţile acestuia au aflat şi apropiaţii Casei Regale a României.  Regele Mihai I i-a propus lui Constantin Anghelache să devină instructorul său personal de schi. Acesta a acceptat propunerea. În timp, între Constantin Anghelache şi Regele Mihai I se legase o prietenie strânsă, iar suveranul l-a adus o dată la facultate cu maşina.

„Regele Mihai era un sportiv cu talent nativ. A prins imediat tainele schiului, aşa că nu am avut prea multe să îl învăţ. Îi plăcea să conducă, să zboare cu avionul, să practice diverse sporturi. De altfel Casa Regală avea sub Înalt Patronaj o serie de societăţi sportive în perioada interbelică”, spunea Anghelache într-un interviu pentru Historia. 

Citeşte şi: Ce spune Familia Regală despre decesul Regelui Mihai I

Citeşte şi: Susţinătorii fostului Principe Nicolae, reacţie după moartea Regelui Mihai. "Majestate, drum lin"

Mai mult, Regele Mihai a fost un pasionat al sportului cu motor. Banii n-au fost niciodată o problemă pentru el în tinereţe, iar maşinile stăteau în garajul lui ca la expoziţie. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro