Final de drum pentru Maria Sharapova. Sportiva a anunțat că se retrage din tenis

Final de drum pentru Maria Sharapova. Sportiva a anunțat că se retrage din tenis © Hepta

Maria Sharapova a anunțat că se retrage din tenis, la vârsta de 32 de ani. Rusoaica a dezvăluit totul într-un articol emoționant, în care trage linie și își amintește de toate realizările, suișurile și coborâșurile carierei sale.

După o carieră de 28 de ani și cinci titluri de Grand Slam „pe raft”, Maria Sharapova a anunțat că este timpul să tragă cortina. Sportiva se retrage din tenis, după ce a fost, timp de multă vreme, una dintre cele mai titrate jucătoare ale îndrăgitului sport.

„O să-mi fie dor în fiecare zi. O să-mi fie dor de antrenamente și rutina zilnică: Trezitul devreme, să-mi leg șiretul la piciorul stâng înainte de cel drept și să închid poarta terenului înainte să lovesc prima dată mingea pe ziua aceea. O să-mi fie dor de echipa mea, de antrenorii mei. O să-mi fie dor de momentele din timpul antrenamentelor în care stau cu tatăl meu pe banca antrenorului. Strângerile de mână – de succes sau eșec – și sportivii, indiferent că știu sau nu, care m-au împins să dau ce-i mai bun”, a mărturisit Sharpova, în interviul publicat de revista Vogue.

Maria Sharapova spune „adio” tenisului

Tot acolo, rusoaica se gândește la ceriera ei ca la un „munte”, recunoscând faptul că a avut parte și de momente bune, dar și de momente mai puțin bune. Nimic nu poate să îi înlocuiască, însă, împlinirea pe care a simțit-o atunci când a cucerit trofeu după trofeu, în diversele turnee la care a participat.

„Tenisul mi-a arătat lumea şi mi-a arătat din ce „material” sunt făcută. Este modul în care m-am testat şi modul în care am cresut. Astfel, indiferent de următorul capitol din viaţa mea, a muntelui următor, eu voi continua să forţez. Tot voi urca. Voi creşte. Tenis, îţi spun la revedere”, a notat sportiva, pe Instagram.

Maria Sharapova a câștigat primul ei turneu de Grand Slam la 17 ani, atunci când a cucerit trofeul de la Wimbledon. A mai câștigat două trofee la French Open (2012 și 2014), unul la Australian Open (2008) și unul la US Open (2006).

În anul 2016, Sharapova a fost suspendată pe o perioadă de doi ani, după ce a fost depistată pozitiv cu Meldonium, chiar în timpul turneului de la Australian Open.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro