VIDEO / Zi mare în fotbalul românesc! Gică Hagi, „Regele fotbalului”, împlinește 53 de ani

Gică Hagi © Arhivă

Zi mare în fotbalul românesc. Regele sărbătoreşte astăzi 53 de ani, iar noi îi urmărim acum povestea de viaţă impresionantă. Cum au fost pentru Gheroghe Hagi primele minute pe terenul de fotbal, dar ţi cum a ajuns să fie supranumit "Maradona din Carpaţi".

Pe 5 februarie 1965, într-un mic sătuc din Constanţa, într-o familie modestă de machedoni, s-a născut cel ce avea să devină „Regele fotbalului românesc”. Pasiunea lui Gică Hagi pentru sport a ieşit la iveală încă din copilărie, când în primii ani de viaţă lovea cu putere o minge din păr de cal, confecţionată de bunicul său. Însă, prima minge adevărată a primit-o la vârsta de şapte ani, când deja era cunoscut pe teren.

La doar 14 ani, Gheorghe Hagi a fost cooptat în echipa de tineret a României. Deşi era abia în şcoala generală, ceea ce reuşea să facă pe terenul de fotbal era pură magie, pentru că îi lăsa pe toţi microbiştii uimiţi. Clubul Luceafărul a vrut să-l aducă la Bucureşti, dar tatăl său a refuzat oferta.

Tatăl celebrului fotbalist a motivat atunci că dacă ar ajunge în Capitală, băiatul lui ar lua-o razna, expus unor tentaţii prea mari pentru vârsta fragedă. Chiar dacă FRF i-a interzis antrenorului Bukossi să-l mai folosească pe Hagi, la scurt timp câţiva membri ai federaţiei s-au deplasat până în Constanţa pentru a-l vedea cu ochii lor pe adolescentul-minune al fotbalului.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.V.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro